Contrabandă record la Galaţi. Un fost şef SRI este acuzat de o evaziune de peste 7 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ofiţerii DIICOT au reţinut ieri 50 dintre membrii unei grupări infracţionale care aduce ilegal în România, din Ucraina, mii de tone de motorină.

Motorina intra în ţară prin punctul de trecere a frontierei Galaţi, apoi era dirijată către Portul Giurgiu, unde era sediul reţelei de contrabandişti.
Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi au finalizat ieri un dosar spectaculos care priveşte o reţea de contrabandişti care aduceau în România, ilegal, din Ucraina, cantităţi uriaşe de motorină.

Carburantul era adus cu nave sub pavilion străin (în special sârbesc şi bulgăresc), iar în vama Galaţi marfa era declarată ca fiind în tranzit, deci nesupusă accizării şi impozitării. Ulterior, însă, motorina era descărcată în apropiere de oraşul Giurgiu şi era vândută „la negru" către mai mulţi proprietari de staţii de carburanţi din zona Bucureşti.

Poliţiştii au făcut percheziţii în mai multe locuinţe şi depozite din Galaţi, Brăila, Constanţa, Satu Mare, Giugiu şi Bucureşti, prilej cu care au reţinut 50 de membri ai reţei de contrabandişti. Aceştia au fost expediaţi aseară către Galaţi, unde vor fi audiaţi şi unde se va decide dacă vor fi prezentaţi judecătorilor spre arestare.

Printre persoanele reţinute se numără şi Ioan Garagancea, fostul şef al SRI Giurgiu, care este suspectat că ar fi capul reţelei.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei

image
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite