Consiliul Judeţean Galaţi îi ajută pe poliţiştii de la Rutieră. Le cumpără 9 aparate de depistare a drogurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Aparatele vor intra în dotarea echipajelor mobile şi vor permite depistarea rapidă, printr-un test de salivă, a şoferilor care au consumat substanţe interzise. Un test durează doar 10 minute şi depistează 6 tipuri de droguri.

Consiliul Judeţean Galaţi va asigura dotări în valoare de 200.000 de lei pentru Inspectoratul de Poliţie Judeţean printr-un proiect care a fost aprobat joi, 28 noiembrie, în cadrul şedinţei ordinare.

„În cadrul parteneriatului pe care îl avem cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi, prin Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Galaţi, vom dota Poliţia Rutieră cu nouă echipamente pentru detectarea în salivă a substanţelor stupefiante. Echipamentele vor fi montate pe autospecialele oamenilor legii. O probă poate fi analizată cu aceste dispozitive în aproximativ 10 minute, iar un test poate identifica cel puţin şase substanţe interzise”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi. 

De asemenea, CJ va achiziţiona şi şase multifuncţionale A3, având în vedere că pentru soluţionarea dosarelor penale sau a petiţiilor este nevoie de un volum mare de documente. „Nu este pentru prima data când sprijinim activitatea oamenilor legii. Anul trecut am dotat autospecialele de intervenţie ale poliţiştilor şi jandarmilor gălăţeni cu 90 de camere de supraveghere video ”, a mai declarat Costel Fotea.

Echipamentele sunt achiziţionate în cadrul Programului „Impact - Împreună pentru apărarea comunităţii’’. Fondurile sunt din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite