Cocaină pentru tineri români de bani gata. Traficanţii le asigurau o adevărată narcofarmacie, de unde nu lipsesc amfetamina şi LSD-ul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O doză de un gram de cocaină se vindea cu aproape 100 de euro Foto: Adevărul
O doză de un gram de cocaină se vindea cu aproape 100 de euro Foto: Adevărul

Curtea de Apel Galaţi i-a condamnat definitiv pe protagoniştii unei afaceri cu droguri de mare risc. Doi bărbaţi au pus pe picioare o afacere în stil mare cu droguri, iar pentru a nu fi prinşi, traficanţii vorbeau codat, cocaina, amfetamina şi marijuana fiind vândute doar persoanelor de încredere sau celor recomandate de prieteni.

Cel care a venit cu ideea de a vinde droguri a fost brăileanul Mircea Dedu, 34 de ani, individ condamnat anterior tot pentru trafic de droguri, care l-a atras în schema infracţională şi pe  Marian Constantin, de 36 ani, care se ocupa de distribuţia drogurilor către consumatori. 

Poliţiştii au reuşit să se infiltreze în "afacerea" lui Mircea Dedu, prin intermediul unui traficant, după ce au cumpărat două doze de droguri de la un anume "Marian". Ulterior, s-a descoperit că traficantul de droguri comercializa amfetamină (în amestec cu cafeină) - substanţă încadrată în categoria drogurilor de mare risc. 

Amfetamina era consumată prin prizare şi se pare că era la mare căutare printre dependenţii de substanţe halucinogene din Brăila, în special în rândul tinerilor cu dare de mână. Potrivit procurorilor DIICOT, "Marian", identificat ulterior în persoana lui Marian Constantin, vindea drogurile doar consumatorilor din anturajul său, precum şi altor persoane de încredere, numai la recomandarea prietenilor apropiaţi. 

Cocaina era cel mai scump drog: pentru o doză (mai puţin de un gram de substanţă), clientul trebuia să scoată din buzunar 450 de lei, adică în jur de 100 de euro.  

Haşiş ascuns sub scaunele maşinii

Pe 5 august 2015, Mircea Dedu a fost identificat în trafic de poliţişti, la scurt timp după ce a ajuns în Brăila din Bucureşti. Percheziţia făcută ad-hoc de oamenii legii avea să-l dea de gol: sub scaunul şoferului, precum şi în cotiera dintre scaunele din faţă ale maşinii, poliţiştii au găsit 16,19 grame canabis, 20 de comprimate tetamfetamine (MDA), mai bine de 9 grame de rezină de canabis (haşiş) şi patru doze de lysergide (LSD). 

"Anterior fiecărei tranzacţii, Constantin Marian l-a contactat pe Mircea Dedu, solicitându-i într-un limbaj codat droguri, pentru a le vinde. Aşa a fost posibilă, în faza iniţială a anchetei, identificarea inculpatului Mircea Dedu ca fiind sursa de aprovizionare cu droguri, aspect care s-a dovedit real deoarece, la data de 5 august 2015, atât în locuinţa sa din Bucureşti, cât şi în autoturismul cu care s-a deplasat în Brăila, au fost găsite mai multe tipuri de droguri", susţin anchetatorii. 

Percheziţia efectuată la domiciliul din Bucureşti al lui Mircea Dedu a scos la iveală afacerea cu droguri pe care o pusese pe picioare individul, oamenii legii descoperind 10 comprimate ecstasy (MDA), 34 de doze ce conţin substanţa activă LSD, zeci de grame de marijuana şi haşiş, precum şi amfetamină şi tramadol (substanţă psihotropă nouă pe piaţa drogurilor din România). 

Mircea Dedu a recunoscut în faţa anchetatorilor că a vândut cocaină, canabis şi amfetamină. Pe 23 noiembrie, Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv la 7 ani de închisoare pe Mircea Dedu. Complicele său, Marian Constantin, a scăpat de detenţie, primind o pedeapsă de doar 3 ani de închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite