„Importau“ marijuana din Spania şi o vindeau la tineri în discoteci. Condamnările traficanţilor frizează ridicolul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţîţu Lucian, Anghel Laurenţiu Cristian (zis „Blondu” şi „Lori”) şi Mogoş Sorin au pus pe picioare o afacere cu droguri aduse din Spania, prin intermediul unor firme de curierat.

Trei tineri cu iniţiativă din Galaţi s-au gândit să facă rost rapid de bani din vânzarea de marijuana. Cum drogurile nu erau uşor de procurat de pe piaţa locală şi exista riscul să fie prinşi de poliţişti. Ţîţu Lucian, Anghel Laurenţiu Cristian şi Mogoş Sorin au venit cu ideea să cumpere marijuana din Spania, drogurile urmând să fie aduse în România prin intermediul unor firme de curierat.

Interesant este că membrii grupării aveau acte de identitate falsificate, cu ajutorul cărora ridicau coletele, încercând astfel să inducă pe o pistă falsă o eventuală anchetă penală. Ulterior, "marfa" era porţionată şi vândută la tineri, în doze, pe stradă şi în cluburi.

Iniţial, traficanţii de droguri au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Galaţi, dar ulterior judecătorii au înlocuit măsura cu arestul la domiciliu. În urma percheziţiilor, la domiciliile celor trei au fost descoperite nu mai puţin de 2,5 kilograme de marijuana.

Pe 6 octombrie, Tribunalul Galaţi i-a condamnat pe Ţîţu Lucian şi Mogoş Sorin la câte 2 ani şi 11 luni de închisoare cu executare. Al treilea traficant de droguri, Anghel Laurenţiu Cristian, a scăpat cu o pedeapsă de un an şi 6 luni de închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării.

De amintit este că cei care au cumpărat şi consumat drogurile s-au ales cu nişte banale amenzi. Astfel, 12 persoane au primit amenzi de câte 1.500 de lei pentru cumpărare şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu. Judecătorii au confiscat 135.093 lei de la Ţîţu Lucian, 129.850 lei de la Mogoş Sorin precum şi 4.990 lei  de la Anghel Laurenţiu Cristian, bani obţinuţi din vânzarea drogurilor. Decizia Tribunalului Galaţi nu este definitivă. 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite