Ciulini smulși din câmp din cauza vântului puternic: au îngreunat circulația la ieșirea din orașul Galați

0
Publicat:

Mormane cu ciulini, aduși de vânt, au ocupat o mare parte dintr-un drum național de la ieșirea din orașul Galați. Șoferii care au trecut prin zonă s-au strecurat cu greutate pe lângă vegetația uscată.

Ciulinii au blocat un drum național din Galați FOTO: Grupul Șoferilor din Galați
Ciulinii au blocat un drum național din Galați FOTO: Grupul Șoferilor din Galați

Traficul a fost îngreunat pe DN26, unul dintre principalele drumuri pe care se intră în orașul Galați. Vântul puternic a smuls ciulinii de pe câmp și i-a aruncat pe șosea. În imaginile publicate pe Grupul șoferilor din Galați, șoferii au fost nevoiți să se strecoare cu autoturismele printre mormanele de vegetație uscată.

La o altă ieșire din orașul Galați, vântul puternic a dărmat separatoarele de drum, blocând astfel circulația pe o bandă a șoselei.

De asemenea, din cauza vântului puternic mai mulți copaci s-au rupt și au avariat mașini și rețeaua electrică. Șase localități din mediul rural și mai multe cartiere din municipiul Galati au rămas fără curent electric.

Copaci smuls din rădăcina din cauza vântului FOTO: ISU Galați
Copaci smuls din rădăcina din cauza vântului FOTO: ISU Galați

Potrivit Electrica, sunt nealimentați consumatori din localitățile Roşcani, Folteşti, Vânători, Scânteieşti, Frumuşița şi Corod şi de pe mai multe străzi din municipiul Galati (Feroviarilor, Siderurgiştilor, Drumul Viilor, Ionel Fernic, Iosif Isser, N. Deleanu si Milcov).

Județul Galați a fost sub o avertizare cod galben de vânt puternic până sâmbătă, până la ora 20.00.  În zonă au fost intensificări ale vântului care au depășit la rafală 55...60 km/h.

Iarna lovește cu furie jumătate de țară

Iarna lovește cu furie jumătate de țară. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, noi avertizări cod galben de ninsori abundente și strat de zăpadă consistent. În sudul țării sunt așteptate ploi.

Astfel, în intervalul vineri, 24 februarie, ora 20.00 – sâmbătă, 25 februarie, ora 16.00, în Crișana și local în Banat, Maramureș și nordul Transilvaniei, precum și la altitudini sub 1500 m în zona Carpaților Occidentali, în vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25-40 l/mp, iar izolat vor depăși 50-60 l/mp.

La altitudini mai mari de 1.700 metri va ninge, vântul va avea intensificări susținute cu rafale de peste 90-100 km/h și va fi viscol. Intensificări ale vântului vor fi și în restul zonei montane, cu viteze în general de 70-80 km/h, spulberând zăpada.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite