Vreme extremă: Cod roșu de vânt puternic în zona montană a județului Suceava

0
Publicat:

Vreme extremă în zona montană a județului Suceava. Meteorologii au emis, marţi, o avertizare co roşu de vânt puternic, valabilă până la ora 21.00. Alerta prelungeşte o altă avertizare cod roşu, care a fost emisă la ora 14.00.

Vânt puternic în zona montană a județului Suceava FOTO Adevărul
Vânt puternic în zona montană a județului Suceava FOTO Adevărul

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în judeţul Suceava, la altitudini mai mari de 1.800 de metri, este cod roşu.

Se vor semnala intensificări puternice ale vântului care vor depăşi la rafală 145 km/h” anunţă ANM.

de altfel, aproape toată țara se află sub avertizări de fenomene extreme. Meteorologii au anunțat vânt puternic în majoritatea regiunilor, în timp ce la munte este cod portocaliu de viscol. Vremea rea ține până miercuri, 22 februarie.

Aproape toată țara, spulberată de vânt

Marți, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat avertizarea Cod galben privind intensificări ale vântului, aceasta fiind valabilă până miercuri dimineaţă, în zonele de munte, la altitudini mai mari de 1.500 de metri, şi până marţi seară în sudul, centrul şi estul ţării. Tot la munte, dar la altitudini mai mari de 1.700 de metri, este în vigoare o avertizare Cod portocaliu de vânt puternic şi viscol. În Bucureşti, vremea va deveni deosebit de caldă, cu temperaturi care pot atinge 18-19 grade Celsius.

  ”La altitudini de peste 1.700 m vor fi perioade în care vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110-120 km/h, va fi viscol şi vizibilitate redusă”, anunță meteorologii. 

Ce județe sunt afectate

O altă avertizare Cod galben va fi valabilă până marţi, la ora 22.00, vizând intensificări ale vântului.

În intervalul menţionat, local în sudul, centrul şi estul ţării vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 55-65 km/h şi mai ales în nordul Moldovei şi sudul Transilvaniei de 75-85 km/h”, a adăugat ANM.

Codurile galben şi portocaliu vizează judeţele Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Botoşani, Braşov, Buzău, Cluj, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Suceava, Tulcea, Teleorman, Vâlcea, Vrancea, Vaslui şi municipiul Bucureşti.

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite