Ce soluţii urbanistice propun arhitecţii care au participat la concursul Primăriei Galaţi. Vă prezentăm schiţele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prezentarea schiţelor proiectelor urbanistice propuse la Galaţi FOTO PM Galaţi
Prezentarea schiţelor proiectelor urbanistice propuse la Galaţi FOTO PM Galaţi

Juriul a desemnat câştigător proiectul propus de Papina Codruţ (Ploieşti), masterand la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion ”Mincu”. Menţiuni au primit Tudorancea Adi-Florian (Galaţi) şi Atena-Ioana Gârjoabă (Bucureşti).

Primăria municipiului Galaţi a organizat, joi, în holul Universităţii „Dunărea de Jos”, vernisajul expoziţiei de proiecte privind soluţiile peisagistice pentru obţinerea unor modele de parcuri recreaţionale, în urma concursului lansat în acest scop pe 12 decembrie 2019. 

La acest concurs au participat 11 specialişti în arhitectură şi urbanism din Bucureşti, Galaţi, Ploieşti, Tg. Mureş şi Braşov. Juriul, format din reprezentanţi ai Primăriei, ai mediului academic şi societăţii civile, a decis câştigătorul, acesta fiind Papina Codruţ (Ploieşti), masterand la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion ”Mincu”. Menţiuni au primit Tudorancea Adi-Florian (Galaţi) şi Atena-Ioana Gârjoabă (Bucureşti).

„Sunt modele de parcuri recreaţionale pentru spaţiile dintre blocuri sau terenurile virane pe care dorim să le înfrumuseţăm şi să le redăm comunităţii. Mai mult, astfel de spaţii dintre blocuri ar putea deveni mici proiecte europene tocmai pe zona aceasta de regenerare urbană în exerciţiul financiar viitor şi iată că facem deja paşi importanţi din timp ca să avem un oraş din ce în ce mai frumos. Ne bucură că deja aceste evenimente pe care le organizăm trezesc tot mai mult interes în rândul tinerilor, specialiştilor în arhitectură şi urbanism”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Expoziţia cu lucrările înscrise în concurs va rămâne deschisă până pe 20 martie.

Schiţele ale proiectelor urbanistice propuse la Galaţi FOTO PM Galaţi

Primăria municipiului Galaţi a lansat, pe 12 decembrie 2019, în cadrul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice şi pe siteul www.primariagalati.ro, concursul de soluţii peisagistice pentru obţinerea unor modele de parcuri recreaţionale. Este vorba despre parcuri,  a căror suprafaţă va fi de aproximativ 500 de mp, iar zonele vizate pentru reamenajare şi modernizare sunt cele rezultate din demolarea unor construcţii cu regim provizoriu, fără fundaţii, gen module, chioşcuri, garaje şi alte construcţii fără autorizaţii de construire.

Schiţele ale proiectelor urbanistice propuse la Galaţi FOTO PM Galaţi

Parcurile rezultate din acest concurs de soluţii vor deveni astfel zone de relaxare, de petrecere a timpului liber pentru locatarii din zonele din apropiere. Acestea vor avea mobilier urban, bănci, elemenete de iluminat public, alei şi vegetaţie ornamentală. Spaţiul public propus va fi cu acces liber şi va oferi facilităţi de utilizare inclusiv pentru persoanele cu dizabilităţi.

Schiţele ale proiectelor urbanistice propuse la Galaţi FOTO PM Galaţi

În cadrul concursului s-a oferit un premiu unic în valoare de 10.000 de lei şi două menţiuni a câte 5.000 de lei. La concurs au putut participa studenţi de la specializările arhitectură/urbanism începând cu anul III de studii, arhitecţi şi urbanişti cu diplomă. Aceştia au prezentat patru modele diferite, pe baza cărora se vor realiza parcurile, fiind vorba practic despre concepte care vor sta la baza viitoarelor proiecte.

Primăria municipiului Galaţi a organizat şi anul trecut două concursuri de soluţii urbanistice pentru ”Faleza Dunării” şi ”Valea Ţiglinei”, care au avut câte 6 participanţi în parte, iar proiectele care au fost desemnate câştigătoare vor sta, la fel, la baza elaborării planurilor de modernizare şi investiţii pentru cele două zone.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite