Maternitatea din Galaţi intră în modernizare. Ce lucrări sunt planificate acolo şi cât va dura totul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valoarea proiectului se ridică la peste 16 milioane de lei şi implică lucrări nu doar renovarea şi consolidarea clădirilor, ci şi o serie de dotări medicale. Terenul şi clădirile maternităţii „Buna Vestire” au fost răscumpărate de municipalitate acum trei ani, după ce fuseseră retrocedate unei asociaţii.

Pe data de 3 martie 2020 la sediul Primăriei Galaţi a fost semnat contractul de finanţare europeană privind relocarea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea ambulatoriului Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie ”Buna Vestire”.

Valoarea totală a proiectului este de 16,2 milioane de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate este de 10,4 milioane de lei, adică 98% din valoarea eligibilă a proiectului.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: relocarea ambulatoriului, inclusiv a laboratorului de analize medicale şi a laboratorului de radiologie imagistică medicală din pavilioanele C şi F, în pavilionul A, reabilitarea şi modernizarea ambulatoriului integrat, precum şi dotarea ambulatoriului.

Beneficiari direcţi sunt aproximativ 4.500 de pacienţi  din regiune, din judeţul Galaţi şi din municipiul Galaţi, care vor primi asistenţă medicală într-o unitate sanitară modernizată şi dotată la standarde europene. 

În prezent, clădirile foarte vechi (majoritatea au peste 80 de ani vechime) sunt într-o stare destul de proastă. Municipalitatea nu a mai putut investi acolo nimic în ultimii 20 de ani, de când a început procesul de retrocedare către fostul proprietar.

Lucrări ce vor fi executate şi dotări în cadrul spitalului: consolidare fundaţii, cămăşuirea pereţilor, refacerea acoperişului, lucrări de reabilitare termică; dotarea ambulatoriului cu echipamente medicale - ecograf 4D, RMN, videocolposcop, electocardiograf etc. Durata de implementare este 38 luni, ceea ce însemnă că totul ar putea fi gata în vara lui 2023.

Vă reamintim că în anul 2017 Primăria a achiziţionat cu suma de 5 milioane de lei terenul şi imobilul unităţii medicale, devenind astfel proprietar şi având astfel posibilitatea să acceseze fonduri europene şi să-l transforme într-un spital modern.

În continuare se are în vedere transformarea acestei unităţi medicale în spital municipal, iar în premieră pentru judeţul Galaţi se doreşte înfiinţarea unui centru de îngrijiri paleative şi de acordare de servicii medicale de recuperare pentru cei care suferă de boli cronice.

Primăria municipiului Galaţi mai are în derulare un contract de lucrări pentru modernizarea, extinderea şi dotarea ambulatoriului Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Ioan” Galaţi, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană de 3,2 milioane de euro, precum şi un alt proiect de aproximativ 2,3 milioane de euro pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Compartimentului Primiri Urgenţe.

De asemenea, Primăria mai are în derulare un contract de finanţare europeană pentru proiectul ”Reabilitarea, extinderea şi dotarea Ambulatoriului de specialitate al Spitalului de Psihiatrie "Elisabeta Doamna" Galaţi”. Este vorba despre o investiţie de aproximativ 3 milioane de euro.

Astfel, în momentul de faţă toate spitalele din subordinea municipalităţii beneficiază de proiecte cu fonduri europene în valoare de aproximativ 12 milioane de euro.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite