Candidată de 45 de ani, prinsă în timp ce încerca să fraudeze examenul de Bacalaureat cu un pix-telefon

0
0
sursa: Arhiva
sursa: Arhiva

O femeie de 45 de ani, absolventă a unui liceu particular din Galaţi, a fost prinsă copiind în timpul examenului de bacalaureat. Ea vorbea la un pix cu telefon şi sim.

Peste 3.000 de candidaţi la Bacalaureat din judeţul Galaţi au susţinut marţi, 21 iunie, proba obligatorie a profilului, la Matematică sau Istorie, în funcţie de profilul parcurs în cei patru ani de liceu. O tentativă de fraudă a fost descoperită într-un centru de examen, iar candidatul a fost eliminat din examen. 

„Membrii comisiei de supraveghere au observat că o candidată avea un pix cu microfon şi sim, pe care îl ţinea în dreptul gurii şi al urechii. Se găsesc pe piaţă astfel de telefoane, costă în jur de 400 de lei. Este vorba de o femeie de 45 de ani, absolventă a unui liceu particular, la frecvenţă redusă. S-a văzut clar şi pe camerele de supraveghere că vorbea cu cineva din exterior. S-a întocmit un proces verbal, iar doamna respectivă a fost eliminată din examen”, a declarat pentru „Adevărul“ preşedintele comisiei de Bacalaureat, inspectorul general-adjunct Adrian Diacănu.

Miercuri, 22 iunie, candidaţii vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Afişarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12,00). Pentru depunerea contestaţiilor a fost alocat intervalul orar 12,00 – 18,00, în aceeaşi zi. Afişarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

Probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au fost notaţi cel puţin cu 5 la fiecare dintre acestea, obţinând cel puţin media 6 la probele scrise.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Universitatea Stanford: Un medic gălăţean, printre cei mai influenţi oameni de ştiinţă din lume

Doctorand din Galaţi, ales între cei 200+  români extraordinari. A participat la programe educaţionale, de cercetare şi voluntariat în 28 de ţări, pe 5 continente

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite