Bacalaureat 2022 Vâlcea. Elev eliminat de la proba profilului la care studiase. A fost prins cu o cască de comunicare

0
0
BAC 2022 în Vâlcea Foto Ştefan Stoica
BAC 2022 în Vâlcea Foto Ştefan Stoica

La cea de-a doua probă scrisă a Examenului Naţional de Bacalaureat din sesiunea iunie - iulie 2022, dintre 2.244 de candidaţi înscrişi în centrele de examinare din Vâlcea au absentat 53.

Pentru BAC 2022 în Vâlcea s-au înscris 2.393 de candidaţi, din care 322 din seriile anterioare. Pe parcurs au început să absenteze din ei. 

Un tânăr a fost eliminat la cea de-a doua probă scrisă, cea a profilului la care studiase, desfăşurată marţi, 21 iunie, deoarece a fost prins încercând să fraudeze examenul. 

„Este vorba despre un candidat care avea asupra lui un dispozitiv de comunicare, în timpul probei, la unul din centrele din afara municipiului Râmnicu Vâlcea. Nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului”, a menţionat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vâlcea, Larisa Niţu.

Tânărul eliminat avea o cască în ureche care nu doar că era vizibilă, dar prin care auzeau atât colegii cât şi profesorii asistenţi din sală. Prins în flagrant, a fost nevoit să predea dispozitivul audio preşedintelui de comisie, sesizat între timp şi şi-a recunoscut spăşit greşeala.

Potrivit aceleiaşi surse, şase dintre participanţi provin din rândurile tinerilor cu cerinţe educaţionale speciale (dizabilităţi), care au beneficiat de condiţii de examen adaptate, conform procedurii de egalizare de şanse.

Între timp, subiectele şi baremele de corectare au fost publicate pe site-ul subiecte.edu.ro, de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, ca elevii să poată să-şi evalueze singuri performanţa, şi dacă va fi nevoie să poată să depună contestaţii.

Miercuri, 22 iunie, se va desfăşura a treia probă scrisă, la alegere a profilului şi a specializării.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 27 iunie, până la ora 12:00, urmând ca în intervalul orar 12:00 - 18:00, al aceleiaşi zile, să poată fi depuse contestaţii, inclusiv prin mijloace electronice. 

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulative: recunoaşterea/echivalarea/susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi

digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise, după cum a mai menţionat reprezentanta IŞJ Vâlcea.

Vă mai recomandăm şi:

Bacalaureat 2022 Vâlcea. Au fost 2.400 de candidaţi. Cinci absolvenţi au cerut condiţii speciale

Evaluare Naţională 2022, în Vâlcea, cu 63 de elevi lipsă la prima probă. Cât de grele au fost subiectele la română

O vilă în ruină din Băile Govora, la categoria „case bântuite” într-o emisiune pe HBO VIDEO

Mai multe - Râmnicu Vâlcea

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite