Bizareriile lui „Dorel” de Galaţi. Cum a fost izolată o grădiniţă în mijlocul unui şantier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copii şi părinţii, nevoiţi să meargă prin şantier şi să facă slalom printre obstacole sursa: C.M
Copii şi părinţii, nevoiţi să meargă prin şantier şi să facă slalom printre obstacole sursa: C.M

O grădiniţă din Galaţi este izolată în mijlocul unui şantier. Pentru a ajunge la clădire, copiii şi părinţiilor lor trebuie să facă slalom printre şanţuri adânci. În zonă se desfăşoară o lucrare de modernizare a străzii, însă Dorel a omis să asigure căi de acces.

Mersul la grădiniţă pentru 60 de copii de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Ioan Neniţescu” , aflată în centrul oraşului Galaţi, este o aventură. Micuţii sunt nevoiţi să meargă printre tranşee şi movile de pământ pentru a ajunge în unitatea de învăţământ. 

De teamă că s-ar putea răni, copiii sunt sunt luaţi în braţe de părinţi şi bunici. Peste neplăcerile provocate de şantier, aceştia întâmpină un obstacol neprevăzut: un stâlp de electricitate este aşezat fix în mijlocul trotuarului îngust.

„Sunt copii mici, nu-i putem lăsa singuri să meargă pe aici. Este foarte periculos. Suntem cu ochii pe ei, îi supraveghem. Ne strecurăm prin şanţuri, gropi, pe lângă un stâlp de beton aşezat în mijlocul trotuarului. Şantierul este de aproape trei luni. Vă daţi seama ce o să fie aici atunci când va ploua”, spune, revoltat, un bunic.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Galaţi au mers în control la unitatea de învăţământ şi au solicitat să se găsească o altă intrare, temporară, în unitate sau montarea unei rampe de acces.

gradinita

„Noi am fost la faţa locului. Ne-am gândit să amenajăm o altă intrare, dar unitatea este înconjurată de proprietăţi private. Am solicitat amplasarea unei rampe de acces. În prezent, accesul se face pe acele trotuare, dar ştiţi cum e... mai apare un bolovan, moloz”, explică Mihaela Dobrin, inspector învăţământ preşcolar la ISJ Galaţi.  

Reprezentanţii Primăriei spun că organizarea şantierului este doar responsabilitatea constructorului, care ar fi trebuit să asigure căi de acces.

„Amplasamentul a fost predat constructorului. Prin urmare,  acesta are întreaga răspundere pentru modul în care organizează şantierul”,  a transmis Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.

În zonă se afectează lucrări de modernizare a reţelelor de apă şi canalizare şi, conform contractului, vor fi finalizate în vara anului viitor.  

Vă recomandăm să mai citiţi:

Medic psihiatru, despre şcoala online: „Nu a dus niciun beneficiu. Va crea nişte viitori tineri antisociali”

Cazuri de coronavirus în şcolile din Galaţi. Cursuri suspendate într-o clasă

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite