Medic pediatru, despre cazurile de COVID din şcoli: Nu vă mai luaţi după cei care vă oferă iluzia unei situaţii roz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: Arhivă
sursa: Arhivă

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu trage un semnal de alarmă cu privire la creşterea cazurilor de COVID-19 în rândul copiilor, avertizând că doar un sfert din elevi vor rămâne în şcoli dacă nu se respectă cu stricteţe regulile anti-COVID 19. „Nu vă mai luaţi după vrăjitoare ce oferă mere otrăvite”, transmite specialistul.

Dr. Mihai Craiu susţine că în lipsa unor restricţii dure, a purtării corespunzătoare a măştii de protecţie, mulţi copii se vor infecta, iar şcolile vor fi închise.  

„Fără mijloace de prevenţie vor rămâne la şcoală doar un sfert din copii (acolo unde nu se vor închide total şcolile) în trimestrul I... Nu vă mai luaţi după vrăjitoare ce oferă mere otrăvite”, scrie medicul, pe Spitalul Virtual pentru Copii. 

„Nu toate merele frumoase sunt... nevinovate. Vom înţelege asta pe propria piele, mai curând sau mai târziu.Cei care vă vând poveşti frumoase şi vă oferă iluzia unei situaţii roz, lipsită de griji, vă dau un măr otrăvit... Cum este cu şcoala? Ar trebui respectate FOARTE strict regulile deoarece în lipsa utilizării corecte a măştilor şi în lipsa testării adecvate se observă infectarea a 75% din cei susceptibili în urmatoarele 3 luni... Fără mijloace de prevenţie vor rămâne la şcoală doar un sfert din copii (acolo unde nu se vor închide total şcolile) în trimestrul I... Nu vă mai luaţi după vrăjitoare ce oferă mere otrăvite”, susţine medicul Mihai Craiu. 

Specialistul ofera ca exemplu statisticile din şcolile din Statele Unite ale Americii, unde „săptămâna trecută copiii şi adolescenţii au reprezentat 28.9% din totalul celor infectaţi cu noul coronavirus”. Varianta Delta este de cinci ori mai contagioasă decât cea iniţială, spune medicul.

„O să mai vorbim de cifrele din România peste câteva zile. Acum despre cele din SUA unde şcoala a început deja de 1 lună. Săptămâna trecută copiii şi adolescenţii au reprezentat 28.9% din totalul celor infectaţi cu noul coronavirus. Şi cifrele sunt în creştere. De ce se întâmplă asta? Pentru că varianta Delta este de 5 ori mai contagioasă decât varianta iniţială (spune în acest material Profesorul Nigel Curtis din Australia, unul dintre cei mai reputaţi specialişti din lume in domeniul bolilor infecţioase, la copil)”, a explicat dr. Mihai Craiu.

Conform datelor oficiale, 182 de copii sunt internaţii în spitale, în urma infecţiei cu SARS COV-2. 12 sunt internaţi la ATI.

Vă recomandăm şi:

Propunerea controversată a unui pneumolog pentru tranşarea crizei COVID:„Sănătate cu forţa nu se poate”

 

Medic psihiatru, despre şcoala online:„Nu a dus niciun beneficiu. Va crea nişte viitori tineri antisociali”

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri