Bilanţul inundaţiilor de la Galaţi capătă dimensiuni dramatice: 22 de localităţi afectate, 743 de case inundate şi 1.270 de oameni evacuaţi FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit din nou în această dimineaţă pentru a analiza situaţia actuală generată de fenomenele hidro-meteorologice din ultimele zile şi pentru a lua măsurile urgente pentru sprijinirea comunităţilor afectate de inundaţii.

Conform ultimelor date funizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi Prefectura Galaţi, au fost afectate în total 22 de localităţi, 743 de locuinţe au fost inundate şi 1270 de persoane au fost evacuate, din care 600 la Slobozia Conachi, 400 la Cuza Vodă, 250 la Pechea şi 20 la Schela. 

Cei mai mulţi dintre sinistraţi au ales să meargă la rude ori să se întoarcă în locuinţe, iar un numar total de 44 de persoane se aflau în această dimineaţă în spaţiile puse la dispoziţie de primării (săli de sport). 

Primul bilanţ al dezastrului de la Galaţi: 530 de case inundate şi 510 oameni evacuaţi din calea apelor. Imagini dramatice din zonă FOTO VIDEO

Prin hotărârea CJSU, după analiza rapoartelor preliminare de la comitetele locale, s-au solicitat de la Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale apă şi alimente de primă necesitate, precum şi combustibilul necesar pentru pompe şi utilajele de intervenţie.     

Se circulă la această oră pe toate drumurile judeţene, dar este blocat în continuare DN25 Galaţi-Tecuci, la Vameş, unde apa atinge un metru pe carosabil, în incinta din această zonă fiind peste 3,5 milioane de metri cubi de apă, potrivit estimărilor specialiştilor de la Apele Române. 

În aceste condiţii, pomparea este ineficientă, costisitoare şi de lungă durată şi se analizează posibilitatea realizării unei breşe în corpul digului râului Geru, pe malul drept, aferent comunei Piscu. 

Aşa arată drumul DN 25, acoperit de milioane de metrui cubi de apă

În sprijinul populaţiei afectate a venit şi Crucea Roşie Galaţi, primul ajutor constând în asigurarea de pături, saci de dormit, lenjerii, pâine, apă, conserve, urmând ca în cursul zilei de astăzi să ajungă în zonele afectate şi paturi cu saltele şi pachete igienice. În magazinele Carrefour şi Metro, Crucea Roşie continuă să colecteze de la populaţie produse neperisabile (făină, mălai, zahăr, orez etc), iar companiile Carrefour, Selgros, Arcada şi Patisgal au donat deja pâine şi alimente.

Cei care doresc să contribuie la ajutorarea familiilor sinistrate pot dona   electrocasnice funcţionale şi îmbrăcăminte (nouă sau cu certificat de la curăţătorie) la punctul de colectare deschis la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din strada Eroilor nr. 20bis (Protecţia Civilă).

Inundaţiile au făcut ravagii în sudul Moldovei. Sute de oameni, evacuaţi din case din cauza puhoaielor FOTO VIDEO

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite