Bicicletă de 4.000 de euro furată din Germania, depistată într-un microbuz la Galați. Ce explicație a dat șoferul

0
Publicat:

Poliţiştii de frontieră gălăţeni au descoperit şi indisponibilizat o bicicletă, marca Ghost Lector, în valoare de aproximativ 4.000 de euro, care era declarată furată de către autorităţile din Germania.

Bicicleta furată din Germania valorează 4.000 de euro FOTO Poliția de Frontieră
Bicicleta furată din Germania valorează 4.000 de euro FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au oprit în trafic, pe DN 26, pe raza localităţii de frontieră Vlădeşti, judeţul Galaţi, un microbuz înmatriculat în Republica Moldova, condus de un cetăţean moldovean, în vârstă de 30 de ani.

La controlul poliţienesc, în compartimentul marfă al mijlocului de transport, a fost observată o bicicletă, marca Ghost Lector, care nu prezenta urme de uzură, părea ca fiind nouă şi pentru care persoana care o transporta nu deţinea documente de provenienţă.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a acesteia, s-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în contact cu autorităţile din Germania, în urma cărora s-a constatat că bicicleta figurează ca fiind declarată furată din luna iulie 2022.

„Cu privire la cele constatate, conducătorul microbuzului a declarat că bicicleta nu este proprietatea sa, că acesta efectuează curse regulate pe relaţia Germania - România - Republica Moldova şi retur, şi că un conaţional aflat în Germania i-a plătit o sumă de bani pentru a transporta bicicleta în localitatea de reşedinţă din Republica Moldova”, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Șoferul a mai adăugat că nu are cunoştinţă despre starea juridică a acesteia. În cauză, bicicleta în valoare de aproximativ 4.000 de euro a fost indisponibilizată, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun. 

O altă bicicletă sustrasă din Germania a fost identificată pe 31 ianuarie în județul Vrancea. Polițiștii vrânceni au fost sesizați de către un cetățean german cu privire la faptul că la data de 6 noiembrie 2022, în orașul Bensheim din Germania, i-ar fi fost sustrasă o bicicletă, în valoare de 4.300 de euro, iar sistemul de localizare montat pe aceasta îi indică comuna Vânători, județul Vrancea.

În urma cercetărilor efectuate, bicicleta în cauză a fost identificată și ridicată de către polițiști, urmând să fie restituită proprietarului.

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri