Biciclete furate din Elveţia, descoperite în Vama Siret. Microbuzul cu care erau transportate a fost sechestrat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră suceveni efectuează cercetări în cazul unui ucrainean, în microbuzul căruia au fost descoperite şase biciclete, în valoare totală de 150.000 lei, semnalate ca fiind furate din Elveţia. Microbuzul a fost indisponibilizat, potrivit Agerpres.

Bicicletă. FOTO Shutterstock
Bicicletă. FOTO Shutterstock

Bărbatul s-a prezentat vineri seara la Frontiera Siret, pentru efectuarea formalităţilor de trecere.

Cetăţeanul ucrainean, în vârstă de 34 de ani, conducea un microbuz marca Mercedes-Benz Sprinter, având aplicate plăcuţe de înmatriculare specifice Ucrainei.

La controlului efectuat asupra autovehiculului, au fost descoperite şase biciclete, pentru care cel care le transporta nu a putut prezenta documente de provenienţă.

Existând suspiciuni cu privire la faptul că acestea ar fi furate, s-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare. Cu această ocazie, colegii noştri au constatat că bicicletele erau semnalate ca fiind furate, alertă emisă de către autorităţile elveţiene.Bicicletele, în valoare totală de 150.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării. Totodată a fost indisponibilizat la sediul instituţiei şi microbuzul în valoare de 80.000 lei”, precizează un comunicat al Poliției de Frontieră Siret.

Cercetări pentru tăinuire

În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalul cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Amintim că, în 2015, procurorii DIICOT au destructurat o reţea infracţională condusă de arădeanul Ştefan Fazekas, zis „Fozi”,  rețea acuzată că a furat din Belgia, într-o singură noapte, aproape 400 de biciclete, în valoare de peste 600.000 de euro.

În 2020, un bărbat din Argeş a fost prins în flagrant delict de doi poliţişti chiar când credea c-a dat lovitura cu două biciclete abia sustrase din scara unui bloc.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite