Un șofer beat a scăpat de închisoare pentru că are fobie la ace. Refuzase să îi se ia sânge în vederea stabilirii alcoolemiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul a fost prins băut în trafic și a fost condus la spital de polițiști pentru a-i fi prelevate probe biologice, dar a refuzat pe motiv că îi este frică de ace.

Bărbatul a refuzat prelevarea de sânge pentru că îi este frică de ace FOTO arhivă Adevărul
Bărbatul a refuzat prelevarea de sânge pentru că îi este frică de ace FOTO arhivă Adevărul

Curtea de Apel Galați a suspendat definitiv sub supraveghere în 2 februarie pedeapsa de un an de închisoare la care fusese condamnat un șofer pentru refuzul prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Anterior, Judecătoria Târgu Bujor stabilise ca bărbatul să execute efectiv pedeapsa de un an de închisoare.

Surprinzător în acest caz este motivul invocat de conducătorul auto pentru a se sustrage de la prelevarea de probe biologice (sânge). Pe 16.08.2020, un echipaj rutier l-a oprit pe DJ 253, pe raza localității gălățene Băleni, iar în urma testării cu alcooltestul, a rezultat că avea o alcoolemie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost transportat la spital, dar a refuzat prelevarea de probe biologice pe motiv că îi este frică de ace.

„Cu ocazia audierii, inculpatul a recunoscut faptul că a consumat băuturi alcoolice, însă a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, întrucât se teme de ace. I s-a adus la cunoștință faptul că refuzul de a se supune prelevării de mostre biologice constituie infracțiune”, spun anchetatorii.

Condamnat, dar cu suspendare

Când a aflat că urmează să execute efectiv pedeapsa de un an de închisoare la care fusese condamnat de prima instanță, bărbatul a atacat-o la instanța superioară, susținând că nu este corect să ajungă după gratii pentru că are fobie la ace.

Curtea de Apel Galați a decis finalmente că scopul pedepsei poate fi atins și fără ca șoferul să ajungă la închisoare, mai ales că și-a recunoscut fapta și a acceptat să presteze muncă neremunerată în folosul comunității.  

„Executarea efectivă a pedepsei stabilite în prezenta cauză pare disproporţionată raportat la pericolul social al faptei imputate şi la împrejurările concrete ale săvârşirii acesteia. Apreciem aşadar că scopul pedepsei poate fi atins şi prin suspendarea sub supraveghere a executării acesteia”, a stabilit instanța de judecată, care l-a obligat pe bărbat să presteze 90 de zile de muncă neremunerată în interesul comunității.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite