Bacul militar de la Galaţi s-a stricat din nou. Şoferii stau la cozi uriaşe VIDEO

0
0
Foto: C.Mazilu
Foto: C.Mazilu

Aglomeraţie mare este luni, 8 august, la punctul Trecere Bac din Galaţi. Bacul militar s-a stricat, iar şoferii sunt nevoiţi să aştepte ore în şir pentru a traversa pe malul tulcean. Timpul de aşteptare s-a dublat şi din cauza faptului că nivelul Dunării este foarte scăzut.

Zeci de şoferi sunt nevoiţi să aştepte la cozi ore întregi pentru a traversa Dunărea. Deoarece bacul militar s-a defectat, pentru doua oară, operatorul privat foloseşte doar un bac mare şi unul mic. De asemenea, din cauza nivelului scăzut al apei, feribotul este nevoit să ocolească, timpul de traversare dublându-se. 

Dacă în timpul zilei, şoferii stau la coadă în jur de o oră, în timpul nopţii timpul de aşteptare creşte considerabil. 

„Coadă uriaşă la Navrom Bac. Bătaia de joc faţă de oameni e la maximum: patru ore de stat la rând”, a scris o femeie nemulţumită, pe Facebook. 

„Din cauza defectării bacului militar, în momentul de faţă traversarea Dunării în punctul de trecere Galaţi – I.C. Brătianu se face cu un bac mare şi un bac mic”, a anunţat operatorul Navrom Bac, care asigură transportul persoanelor şi autovehiculelor pe Dunăre, cu bacul, din judeţul Galaţi în judeţul Tulcea.

Bacul militar a fost instalat la punctul de trecere Galaţi - I.C. Brătianu pe 11 iunie. În aceeaşi zi, în jurul orei 19.00, echipajul care operează bacul militar a sesizat o defecţiune minoră la inversorul navei, care a fost remediată în aproximativ 30 de minute. 

Bacul fluvial din dotarea Batalionului Nave Treceri Fluviale „Danubius" a fost dislocat temporar la Galaţi, pentru a permite păstrarea fluidităţii traficului rutier de mare tonaj şi pasageri către localitatea I.C. Brătianu, în județul Tulcea. 

Nava militară, cu o capacitate totală de transport a autovehiculelor de 300 tone sau de 500 de persoane, acţionează în acest punct de trecere alături de bacul operatorului economic care operează cursele permanente.

Această misiune a fost stabilită Ministerului Apărării Naţionale pentru a permite operatorului economic redislocarea temporară a unui bac din flota proprie, de la Galaţi la Isaccea, pentru decongestionarea şi fluidizarea trecerii Dunării prin punctul de frontieră dintre Isaccea, România, şi Orlovka, Ucraina. 

   

Sursa video: Grupul Galaţi şi Gălăţeni/Facebook 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Profesoară din Ucraina, fugită din calea războiului: „Am închis casa şi am lăsat tot în mâna Domnului” 

Bloc de locuinţe pentru cazarea refugiaţilor care ajung în Galaţi. Primar: „Ajutăm, suntem solidari!“

Mai multe - Galaţi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite