MApN, despre bacul militar trimis la Galaţi: A avut o defecţiune minoră care a fost remediată în 30 de minute
0Reprezentanţii MApN au oferit explicaţii cu privire la funcţionarea bacului militar de la Galaţi despre care s-a spus că s-a stricat la prima cursă. A avut o defecţiune minoră care a fost remediată în aproximativ 30 de minute, ulterior a funcţionat fără alte probleme, a precizat MApN
Reprezentanţii MApN au oferit explicaţii cu privire la funcţionarea bacului militar de la Galaţi despre care s-a spus că s-a stricat la prima cursă.
A avut o defecţiune minoră care a fost remediată în aproximativ 30 de minute, ulterior a funcţionat fără alte probleme, a precizat MApN.
Reprezentanţii ministerului susţin că informaţiile potrivit cărora bacul fluvial militar care acţionează la punctul de trecere Galaţi – I.C. Brătianu, nu s-ar afla în stare de funcţionare sunt „eronate”. Aceştia mai spun că a fost vorba doar de o defecţiune minoră care a fost remediată rapid.
„Bacul militar a fost instalat la punctul de trecere Galaţi – I.C. Brătianu sâmbătă, 11 iunie, prima cursă fiind realizată în jurul orei 17.00. În aceeaşi zi, în jurul orei 19.00, echipajul care operează bacul militar a sesizat o defecţiune minoră la inversorul navei, care a fost remediată în aproximativ 30 de minute. Bacul şi-a continuat, după această scurtă întrerupere, cursele planificate, până la încheierea programului de lucru (ora 20.00). În cursul nopţii au fost efectuate verificări suplimentare la toate sistemele navei”, anunţă MApN.
Ulterior, bacul a funcţionat fără alte probleme, până în prezent, realizând o medie de 27 de curse zilnic, în programul obişnuit de lucru, 6.00 – 20.00, precizează reprezentanţii ministerului.
Bacul fluvial din dotarea Batalionului Nave Treceri Fluviale ,,Danubius" a fost dislocat temporar la Galaţi, pentru a permite păstrarea fluidităţii traficului rutier de mare tonaj şi pasageri către localitatea I.C. Brătianu, în județul Tulcea. Nava militară, cu o capacitate totală de transport a autovehiculelor de 300 tone sau de 500 de persoane, acţionează în acest punct de trecere alături de bacul operatorului economic care operează cursele permanente.
Această misiune a fost stabilită Ministerului Apărării Naţionale pentru a permite operatorului economic redislocarea temporară a unui bac din flota proprie, de la Galaţi la Isaccea, pentru decongestionarea şi fluidizarea trecerii Dunării prin punctul de frontieră dintre Isaccea, România, şi Orlovka, Ucraina.