MApN, despre bacul militar trimis la Galaţi: A avut o defecţiune minoră care a fost remediată în 30 de minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Reprezentanţii MApN au oferit explicaţii cu privire la funcţionarea bacului militar de la Galaţi despre care s-a spus că s-a stricat la prima cursă. A avut o defecţiune minoră care a fost remediată în aproximativ 30 de minute, ulterior a funcţionat fără alte probleme, a precizat MApN

Reprezentanţii MApN au oferit explicaţii cu privire la funcţionarea bacului militar de la Galaţi despre care s-a spus că s-a stricat la prima cursă.

 A avut o defecţiune minoră care a fost remediată în aproximativ 30 de minute, ulterior a funcţionat fără alte probleme, a precizat MApN.

Reprezentanţii ministerului susţin că informaţiile potrivit cărora bacul fluvial militar care acţionează la punctul de trecere Galaţi – I.C. Brătianu, nu s-ar afla în stare de funcţionare sunt „eronate”. Aceştia mai spun că a fost vorba doar de o defecţiune minoră care a fost remediată rapid.

„Bacul militar a fost instalat la punctul de trecere Galaţi – I.C. Brătianu sâmbătă, 11 iunie, prima cursă fiind realizată în jurul orei 17.00. În aceeaşi zi, în jurul orei 19.00, echipajul care operează bacul militar a sesizat o defecţiune minoră la inversorul navei, care a fost remediată în aproximativ 30 de minute. Bacul şi-a continuat, după această scurtă întrerupere, cursele planificate, până la  încheierea programului de lucru (ora 20.00). În cursul nopţii au fost efectuate verificări suplimentare la toate sistemele navei”, anunţă MApN.

Ulterior, bacul a funcţionat fără alte probleme, până în prezent, realizând o medie de 27 de curse zilnic, în programul obişnuit de lucru, 6.00 – 20.00, precizează reprezentanţii ministerului.

Bacul fluvial din dotarea Batalionului Nave Treceri Fluviale ,,Danubius" a fost dislocat temporar la Galaţi, pentru a permite păstrarea fluidităţii traficului rutier de mare tonaj şi pasageri către localitatea I.C. Brătianu, în județul Tulcea. Nava militară, cu o capacitate totală de transport a autovehiculelor de 300 tone sau de 500 de persoane, acţionează în acest punct de trecere alături de bacul operatorului economic care operează cursele permanente.

Această misiune a fost stabilită Ministerului Apărării Naţionale pentru a permite operatorului economic redislocarea temporară a unui bac din flota proprie, de la Galaţi la Isaccea, pentru decongestionarea şi fluidizarea trecerii Dunării prin punctul de frontieră dintre Isaccea, România, şi Orlovka, Ucraina.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Poliţia a dejucat un atac terorist care a vizat conducerea Ucrainei. Rusia atacă Lugansk din nouă direcţii

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Ruşii încearcă „să elimine tot ceea ce este viu”, acuză Zelenski. Bătăliile din estul ţării vor decide soarta Ucrainei

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite