Bacul militar trimis de MApN la Galaţi s-a defectat. Cum se traversează Dunărea
0Bacul militar dislocat temporar de Ministerul Apărării Naţionale s-a stricat, au anunţat reprezentanţii SC Navrom. În prezent, traversarea Dunării se face cu un bac mic şi unul mare.
Nava militară care acţionează la Galaţi este un bac fluvial de tip catamaran, cu o capacitate totală de transport a autovehiculelor de 300 de tone sau de 500 de persoane.
„Din cauza defectării bacului militar, în momentul de faţă traversarea Dunării în punctul de trecere Galaţi - I.C. Brătianu se face cu un bac mare şi un bac mic”, a anunţat operatorul privat Navrom Bac, cel care asigură transportul persoanelor şi autovehiculelor pe Dunăre, cu bacul, din judeţul Galaţi în judeţul Tulcea.
Bacul militar a fost instalat la punctul de trecere Galaţi - I.C. Brătianu sâmbătă, 11 iunie, prima cursă fiind realizată în jurul orei 17.00. În aceeaşi zi, în jurul orei 19.00, echipajul care operează bacul militar a sesizat o defecţiune minoră la inversorul navei, care a fost remediată în aproximativ 30 de minute.
„Bacul şi-a continuat, după această scurtă întrerupere, cursele planificate, până la încheierea programului de lucru (ora 20.00). În cursul nopţii, au fost efectuate verificări suplimentare la toate sistemele navei”, a transmis MApN.
Bacul fluvial din dotarea Batalionului Nave Treceri Fluviale ,,Danubius" a fost dislocat temporar la Galaţi, pentru a permite păstrarea fluidităţii traficului rutier de mare tonaj şi pasageri către localitatea I.C. Brătianu, în județul Tulcea. Nava militară, cu o capacitate totală de transport a autovehiculelor de 300 tone sau de 500 de persoane, acţionează în acest punct de trecere alături de bacul operatorului economic care operează cursele permanente.
Această misiune a fost stabilită Ministerului Apărării Naţionale pentru a permite operatorului economic redislocarea temporară a unui bac din flota proprie, de la Galaţi la Isaccea, pentru decongestionarea şi fluidizarea trecerii Dunării prin punctul de frontieră dintre Isaccea, România, şi Orlovka, Ucraina.
Vă recomandăm să mai citiţi: