Au fost deschise, la Galaţi, încă patru puncte de colectare a ajutoarelor pentru sinistraţi. Ce se poate dona şi unde

0
0
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Punctele de colectare sunt gestionate de Primăria municipiului Galaţi care a anunţat că se pot aduce donaţii începând de marţi, de la ora 9,00 şi până duminică la ora 19,00. Sunt deschise puncte de colectare şi la toate bisericile din judeţele Galaţi şi Brăila.

Primăria Municipiului Galaţi a anunţat că a amenajat patru puncte de colectare a ajutoarelor pentru sinistraţi, în care cetăţenii pot dona alimente neperisabile, apă potabilă, haine, obiecte de igienă personală şi pături.

Acestea vor adunate, sortate şi apoi reîmpachetate pentru a fi distribuite apoi către persoanele care au avut de suferit în urma inundaţiilor de săptămâna trecută din judeţul Galaţi.

Cele patru puncte în care se vor colecta ajutoarele sunt: Esplanada de la Potcoava de Aur; Esplanada de la Sala Sporturilor; Piaţa „General Berthelot” din Micro 40 şi Staţia de Sortare a Ecosal din cartierul Barboşi.

Cele patru locaţii vor fi deschise zilnic, între orele 9,00 şi 19,00, începând de marţi, 18 octombrie 2016, şi până duminică, 23 octombrie 2016.

De asemenea, puncte de colectare a ajutoarelor sunt deschise şi în toate parohiile din judeţele Galaţi şi Brăila, la iniţiativa Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Autorităţile fac un apel către donatori să aducă doar alimente neperisabile, respectiv ulei, zahăr, făină etc, ambalate şi cu ambalajul original închis. Nu se acceptă mâncare gătită sau semipreparate şi nici produse alimentare cu termen de expirare mai scurt de 120 de zile,

Se mai poate dona apă îmbuteliată în ambalajul original nedesfăcut, dar şi obiecte de igienă personală (săpun, prosoape, pastă de dinţi etc) nefolosite, precum şi haine în stare bună.

De asemenea, este bine de ştiut că nu se acceptă haine murdare, rupte, pătate, mucegăite sau excesiv de uzate.
 

Mai multe - Galaţi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite