S-a redeschis traficul pe DN25, dintre Galaţi şi Tecuci. Maşinile mai grele de 7,5 tone încă nu au acces în zona Vameş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoseaua era închisă din 12 octombrie, după ce peste 3,5 milioane de metri cub de apă, provenind din ploaie şi torenţi, s-a acumulat între localităţile gălăţene Tudor Vladimirescu şi Vameş. Viteza maximă admisă pe amintita porţiune este de 50 de kilometri la oră, iar maşinile mai grele de 7,5 tone trebuie să ocolească pe DJ251 Galaţi-Pechea-Tecuci. Peste 4.000 de pompieri sunt mobilizaţi la combaterea efectelor inundaţiilor dn judeţul Galaţi.

Drumul Naţional DN 25, care face legătura între Galaţi şi Tecuci (apoi cu Bârlad şi conexiunea cu E85) a fost redeschis pentru circulaţia rutieră.

Vă reamintim că această cale de comunicaţie rutieră era închisă încă din data de 12 octombrie 2016, după ce peste 3,5 milioane de metri cubi de apă, provenind din ploaie şi torenţi, a năvălit pe câmpul dintre localităţile gălăţene Tudor Vladimirescu şi Vameş, acorint circa un kilometru de şosea cu un strat de apă ce depăşea pe alocuri un metru adâncime.

Mai mult, pe câmpurile din zonă şi în porţiunile adiacente DN 25 apa ajungea şi până la trei metri adâncime.

Deocamdată, viteza pe segmentul Vameş-Tudor Vladimirescu este limitată la 50 km/h, iar maşinile mai grele de 7,5 tone trebuie să oclească pe DJ 251, Galaţi-Pechea-Tecuci.

Raed Arafat a vizitat zona sinistrată

În cursul după-amiezii de duminică, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat dr. Raed Arafat şi inspectorul general al IGSU, general de brigadă Ovidiu Vasilică, s-au deplasat în localităţile afectate de inundaţii, din judeţul Galaţi.

Oficialii au discutat cu prefectul judeţului şi primarii localităţilor Pechea şi Slobozia Conachi, zone în care a fost necesară evacuarea preventivă a localnicilor, pentru identificarea măsurilor necesare restabilirii stării de normalitate în cel mai scurt timp.

De asemenea, cei doi oficiali MAI au vizitat şi locurile de cazare ale echipajelor de intervenţie din judeţele Bacău, Brăila, Buzău, Călăraşi, Ialomiţa, Tulcea, Vaslui şi municipiul Bucureşti, relocate în sprijinul pompierilor gălăţeni, încă de acum trei zile.

image

Totodată, în urma analizării situaţiei din teren, au fost regândite raioanele de intervenţie, prin redistribuirea personalului şi a tehnicii în zonele unde apele au generat efecte considerabile. 

Începând de luni dimineaţă, forţele de intervenţie au fost suplimentate cu 30 de pompieri cu trei motopompe remorcabile şi 10 transportabile de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din judeţele Vaslui, Vrancea şi Brăila, care vor derula misiuni pentru decolmatarea fântânilor din localităţile Pechea, Cuza Vodă şi Slobozia Conachi.

În sprijinul populaţiei, în zonă au fost trimişi 900 de saci de dormit de către Crucea Roşie, bunuri ce sunt distribuite cu ajutorul pompierilor salvatori.

În toată această perioadă, forţele operative acţionează, alături de autorităţile locale, cu instalaţii pentru potabilizarea apei, motopompe de mare capacitate şi alte mijloace tehnice pentru evacuarea apei şi a mâlului din gospodăriile afectate.

Având în vedere prognozele hidro-meteorologice, peste 4.000 de pompieri rămân mobilizaţi pentru a interveni cu promptitudine la limitarea şi înlăturarea situaţiilor care pot pune în pericol viaţa semenilor sau a bunurilor acestora.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite