FOTO Apel la solidaritate creştină cu sinistraţii din judeţul Galaţi. Arhiepiscopia a donat 50.000 de lei pentru hrană, apă şi obiecte de igienă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De asemenea, preoţii din Arhiepiscopia Dunării de Jos s-au mobilizat pentru a asigura hrana caldă a sinistraţilor şi a forţelor de intervenţie. Toate parohiile din arhiepiscopie organizează începând de vineri colecte de haine, alimente neperisabile şi bani, pentru a fi sprijiniţi oamenii aflaţi la ceas de mare cumpănă.

Revărsările de ape rezultate în urma ploilor abundente din ultimele zile au afectat grav mai multe localităţi din centrul judeţului Galaţi, aferente protopopiatului Covurlui. 

Conform informaţiilor primite de la preoţii parohi, pagubele cel mai mari sunt în localităţile Slobozia Conachi (300 case afectate, 450 persoane evacuate), Pechea (200 de case afectate, 250 persoane evacuate) şi Cuza Vodă (140 locuinţe afectate, 400 persoane evacuate).

Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin Sectorul social-misionar s-a mobilizat şi de această dată, derulând imediat acţiuni de ajutorare a victimelor. Până în momentul de faţă, s-au deluat mai multe acţiuni umanitare.

Astfel, preoţii din parohiile Slobozia Conachi şi Pechea au fost alături de persoanele sinistrate din primul moment, oferindu-le, în seara zilei de 12 octombrie, o masă caldă iar a doua zi dimineaţă micul dejun. Acţiuni similare vor avea loc şi în zilele următoare, prin implicarea tuturor preoţilor şi bunilor credincioşi din parohiile învecinate.

Joi, 13 octombrie a.c., Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a mers în mijlocul familiilor sinistrate de la Pechea, Slobozia Conachi şi Cuza Vodă pentru a le încuraja în suferinţele lor. Totodată, le-a oferit alimente,obiecte de primă necesitate şi a organizat masa de prânz atât pentru persoanele afectate de revărsările apelor, cât şi pentru jandarmii, militarii şi pompierii aflaţi la faţa locului.

De asemenea, în regim de urgenţă, Permanenţa Consiliului Eparhial a aprobat suma de 50.000 lei pentru procurarea de apă, alimente, medicamente şi obiecte igienico-sanitare.

„Preoţii noştri sunt de ieri la datorie încurajând, rugându-se şi mobilizând pe cei care pot, doresc şi ştiu că un pod de fapte bune peste ape este faptă binecuvântată de Dumnezeu, încurajare pentru cei încercaţi şi întărire a noastră ca oameni, ca şi creştini, în credinţa că Dumnezeu a aşezat în noi nebănuite puteri şi resurse spirituale şi de dărnicie materială prin care îi vom recupera şi reaşeza într-o viaţă normală, firească, pe semenii noştri atât de greu încercaţi în aceste zile”, a arătat Înaltpreasfinţitul  Arhiepiscop Casian.

„Facem apel din suflet către suflet, în primul rând către creştinii din aceste localităţi care nu au fost încercaţi de furia apelor să asculte de chemarea lui Dumnezeu de a deschide uşile sufletelor lor mai întâi, şi apoi, în lumina ospitalităţii noastre creştineşti şi româneşti, să dechidă uşile de la o cameră măcar, din casele lor! În felul acesta deschidem uşile lui Iisus Hristos! Acea cameră liberă nu este acum a noastră, ci a lui Hristos Domnul care este acum flămând, înfrigurat şi întristat!”, a adăugat ierarhul.

Tot cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, a fost făcut un apel la solidaritate frăţească în vederea desfăşurării unor colecte în bani, alimente neperisabile şi articole de îmbrăcăminte în toate parohiile din eparhie, începând cu ziua de vineri, 14 octombrie a.c. şi continuând cu celelalte duminici şi sărbători.

Acţiunea de colectare a acestor fonduri şi bunuri se va face nu numai în cadrul sfintelor slujbe, ci şi prin deplasarea în parohie a membrilor din Consiliul şi Comitetul parohial, sub coordonarea pc. preoţi, în toate celelalte zile ale săptămânii.

Arhiepiscopia Dunării de Jos adresează şi pe această cale mulţumiri tuturor celor care s-au implicat deja şi se vor implica în acţiuni de solidaritate creştină şi dragoste frăţească pentru a susţine, după putere, lucrarea filantropică îndreptată către persoanele sinistrate din judeţul Galaţi.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite