Atac mafiot contra a doi români, lângă Veneţia. Victimele, soţ şi soţie, au fost zdrobite în bătaie de indivizi mascaţi. Agresorii i-au tăiat o ureche bărbatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Cele două victime, a căror identitate nu a fost dezvăluită de anchetatori, au fost internate în stare gravă în spital. Agresiunea s-a produs chiar în curtea locuinţei celor doi soţi. Poliţia italiană nu a dat detalii, însă există indicii că incidentul ar avea legătură cu mafia.

Doi români, soţ şi soţie, au trăit clipe de coşmar în seara zilei de 22 de februarie 2019, când s-au pomenit atacaţi, în curtea locuinţei lor din Malcontenta (în apropiere de Veneţia) de trei necunoscuţi care purtau cagule.

După cum relatează întâmplarea publicaţia italiană Venezia Today, bărbatul a fost atacat primul, în timp ce cobora din maşina pe care o parcase după ce se întorsese de la muncă.

Cei trei agresori l-au lovit cu pumnii şi cu picioarele minute în şir, ţipetele lui fiind auzite de soţia acestuia care a ieşit din casă strigând după ajutor. Femeia a fost doborâtă imediat la pământ şi lovită cu sălbăticie de mai multe ori.

Ulterior agresorii au scos un cuţit şi i-au tăiat bărbatului o parte dintr-o ureche, au luat bucata tăiată şi au părăsit în grabă locul, fugind apoi cu o maşină parcată pe strada din apropierea locuinţei victimelor. Cea care a sunat la Poliţie a fost femeia, însă oamenii legii au sosit de-abia după ce agresorii dispăruseră.

Cei doi români au fost internaţi în spital, în stare destul de gravă, mai ales că au multiple leziuni în zona capului. Cea mai complicată este starea bărbatului, care încă era inconştient la 24 de ore de la incident.

Deşi ştirea publicată de ziarul italian este destul de sumară, amănunte interesante privind agresiunea au început să răzbată din comentariile de pe internet legate de incident (care a fost relatat şi de mai multe publicaţii electronice ale românilor din Peninsulă).O serie de persoane care par să-i cunoască pe cei doi soţi agresaţi au pomenit proverbul „după faptă şi răsplată”, sugerând că ar fi vorba de o reglare de conturi între mafioţi.

Alţii au fost de părere, însă, că ar fi vorba despre o reţea de agresori care pretind aşa-zise „taxe de protecţie” şi care au vrut să dea un exemplu celor care refuză să plătească.

Deocamdată, Poliţia din Italia nu a avansat nicio ipoteză legată de motivul agresiunii, dar a precizat că-i caută pe cei trei bărbaţi mascaţi şi că există „nişte indicii încurajatoare”.

Din discuţiile de pe internet legate de caz mai rezultă şi că românii bătuţi sunt stabiliţi în Italia, definitiv, de peste un deceniu şi că ar fi de loc din partea de sud a Moldovei, din judeţele Galaţi sau Vrancea. Informaţia nu a fost confirmată, dar nici infirmată, de sursele oficiale.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite