Şoferiţă cu tupeu: a traversat Europa la volan, cu acte false. A fost prinsă de-abia  la Galaţi, la un control de rutină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maşina avea numere de Italia şi era condusă de o femeie de 51 de ani. A fost oprită de un echipaj al Poliţiei de Frontieră pe o stradă din Galaţi, iar cu acest prilej s-a constatat că atât asigurarea Carte Verde, cât şi inspecţia tehnică periodică era falsificate.

Tupeu fantastic pentru Liliana I., o gălăţeancă de 51 de ani, care a venit din Italia până în România conducând o maşină cu acte false. Ea a fost depistată la sfârşitul săptămânii trecute de un echipaj al Poliţiei de Frontieră, care a decis să oprească maşina cu numere de Italia pentru o verificare de rutină.

„Un echipaj  din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi a oprit în trafic, pentru control, pe o arteră din municipiul Galaţi, un autoturism marca  Peugeot 206,  care avea aplicate plăcuţe cu numere de înmatriculare specifice Italiei. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autoturismul în cauză (asigurarea tip Carte Verde şi autocolantul care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice aplicat pe reversul certificatului de înmatriculare) colegii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare. În urma acestora, poliţiştii de frontieră au constatat că cele două înscrisuri nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond caracteristice documentelor autentice, fiind false”, declarat Mădălina Carp, de la Poliţia de Frontieră Galaţi.

Cum era de aşteptat, şoferiţa a declarat că a împrumutat  autoturismul de la un cetăţean italian şi că nu avea cunoştinţă despre faptul că documentele în cauză nu sunt autentice. Un amănunt foarte interesant este, însă, acela că unul dintre documente este în limba română, ceea ce înseamnă că a fost falsificat în România, nu în Italia.

„În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  fals material în înscrisuri oficiale,  uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, a informat Poliţia de Frontiere.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite