Româncă arestată în Italia pentru că a torturat mai mulţi bătrâni dintr-un azil. A fost filmată cu o cameră ascunsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din timpul agresiunilor SURSA FOTO Carabinieri Bologna
Imagine din timpul agresiunilor SURSA FOTO Carabinieri Bologna

Împreună cu românca în vârstă de 42 de ani au fost arestate alte trei persoane: două italience de 39 de ani şi 54 de ani, precum şi patronul azilului, un bărbat de 52 de ani cu cetăţenie italiană. Împotriva agresorilor există mai multe plângeri, iar faptele au fost filmate, inclusiv momentul în care patronul azilului o violează pe una dintre paciente.

Caz revoltător într-un orăşel din apropiere de Bologna (Italia), acolo unde patru persoane, printre care şi o româncă de 42 de ani au fost arestate pentru că au bătut şi chinuit mai mulţi bâtrâni internaţi într-un azil privat. Mai mult decât atât, patronul stabilimentului a fost surprins de o cameră ascunsă, de două ori, în timp ce viola o bătrână.

Totul s-a petrecut în localitatea San Benetto Val di Sambro, unde funcţiona azilul şi unde erau cazaţi zece bătrâni care avea nevoie de îngrijire permanentă. Stabilimentul era administrat de un patron italian în vârstă de 52 de ani, care era ajutat de trei îngrijitoare, dintre care două italience (de 54 şi 39 de ani) şi de o româncă de 42 de ani.

Problemele au apărut după ce, în decembrie 2018, unul dintre bătrâni a mărturisit rudelor că este sistematic bătut cu sălbăticie şi umilit, iar acestea au decis să apeleze la carabinieri, care au instalat camere ascunse. 

Imaginile surprinse au fost de natură să-i îngrozească pe anchetatori, care au decis, după vizionarea lor, pe 19 februarie 2019, să îl aresteze pe patron, care a fost dus la închisoarea Dozza, iar în cazul celor trei îngrijitoare au luat măsura arestului la domiciliu.

Imagine din azilul groazei din Bologna FOTO Carabinieri Bologna

În filmări se putea vedea cum bătrânii erau bătuţi şi forţaţi să se hrănească şi să se îngrijească singuri, deşi erau în imposibilitatea să face respectivele lucruri. Mai mult, ei erau înjuraţi şi apostrofaţi cu expresii de genul „Şi aşa mai ai puţin şi crăpi!”.

Azilul a fost desfiinţat, iar trei dintre bătrâni, care erau în stare gravă, au fost duşi la spital, ceilalţi şapte fiind distribuiţi spre alte centre sociale autorizate.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite