Alpine Coaster, unicatul din Parcul de Aventură de la Galați. Coborâre doar cu ajutorul gravitației

0
Publicat:

În Parcul de Aventură din Pădurea Gârboavele, Galați, se va construi, în premieră pentru această zona de Sud-Est a țării un bob suspendat. Vor fi montate două instalații tip alpine coaster (bob vară/iarnă). 

Două instalații alpine coaster vor fi montate în Parcul de Aventură Galați FOTO: Consiliul Județean
Două instalații alpine coaster vor fi montate în Parcul de Aventură Galați FOTO: Consiliul Județean

Pe lângă traseele de aventură și tiroliene, autoritățile din Galați vor să amenajeze în Parcul de Aventură EscapeLand un bob suspendat, o atracție spectaculoasă în materie de adrenalină, distracție și relaxare în aer liber.

„Ne dorim să avem cea mai lungă pistă de bob suspendat din țară, însă lungimea exactă va fi stabilită după realizarea studiului de fezabilitate. Vor fi montate instalații tip alpine coaster, una dintre ele fiind unică în țară, coborârea fiind realizată doar cu ajutorul gravitației, în timp ce cealaltă va pune accent pe adrenalină, cu numeroase curbe, trasee printre copaci și prin tuneluri amenajate sub cota terenului. Suntem bucuroși să aducem  și la Galați această inovație din industria parcurilor de aventură și sunt sigur că bobul suspendat din Parcul de Aventură va fi una dintre cele mai apreciate atracții din regiune”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

De asemenea, în cadrul acestei investiții, vor fi amenajate și piste de biciclete, cu diferite grade de dificultate, pe o lungime de cel puțin 5 kilometri. Procedurile de achiziție publică pentru realizarea studiului de fezabilitate au fost demarate deja. 

Parcul de Aventură a fost inaugurat în 4 mai 2023 și are o suprafață de opt hectare, fiind, conform statisticilor, cel mai mare din țară. Complexul de agrement are 15 trasee de diferite dificultăți destinate atât copiilor, cât și adulților iubitori de adrenalină, precum și tiroliene spectaculoase, una de 150 metri și alta de 180 metri.  

Cum ajungi în cel mai mare parc de aventură din România.

Pentru a ajunge în parcul de aventură, turiștii trebuie să iasă din orașul Galați pe DN26 până la intersecția cu DN 24 D. Distanța se parcurge în aproximativ 10 minute.

Parcul de Aventură este deschis de miercuri și până duminică (luni și marți va fi închis), între orele 10 și 20, ultima intrare fiind la ora 17.00.

Pe lângă complexitatea și diversificarea traseelor, parcul de aventură din pădurea Gârboavele mai are un atuu: are tarife pentru toate buzunare și cele mai mici din țară, spun autoritățile.

Parcul de Aventură, luat cu asalt de copii FOTO: CJ Galați
Parcul de Aventură, luat cu asalt de copii FOTO: CJ Galați

Miercuri și joi, tariful este de 25 lei pentru copii și 35 de lei pentru adulti, pentru o perioadă de 3 ore, în timp ce vineri, sâmbătă și duminică, tariful este 30 de lei pentru copii și 40 de lei pentru adulți, pentru o perioadă de 3 ore. Pentru fiecare oră suplimentară se va plăti 15 lei (miercuri și joi) sau 20 de lei (vineri-duminică). 

Pădurea Gârboavele a devenit un excelent loc de petrecere a timpului liber alături de întreaga familie – fie la un picnic, fie în Parcul de Aventură, la ZOO sau la Muzeul Satului și Muzeul Pescăresc.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite