Mare parc de aventură în Moldova. Investiția publică oferă agrement, relaxare și sport

0
Publicat:

La marginea municipiului Botoșani se construiește unul dintre cele mai mari parcuri de aventură din Moldova. Acesta va beneficia de numeroase facilități de agrement printre care și tiroliene, zone de escalada, trasee pentru mountain bike, tir cu arcul sau airsoft.

Lucrările au început pe versantul de la Pacea FOTO Cosmin Zamfirache
Lucrările au început pe versantul de la Pacea FOTO Cosmin Zamfirache

Municipiul Botoșani devine unul dintre pionii principali în materie de agrement în zona Moldovei.

După deschiderea, acum câțiva ani, a celui mai mare parc regional de agrement din Moldova, Cornișa Aqua Park, la marginea Botoșaniului se lucrează intens pentru construirea unuia dintre cele mai variante și mari zone de parc de aventură din regiunea de nord-est.

Proiectul finanțat din fonduri europene vine în completarea celui de la Cornișa, chiar pe versantul paralel ce mărginește drumul care duce de la Botoșani la Suceava. 

Investiție masivă într-un parc de aventură modern

Ca și în cazul Cornișa Aqua Sport, construit pe 48 de hectare, la ieșirea din municipiu, către Suceava, și noul parc de aventură este o investiție a Primăriei Botoșani, cu fonduri europene.

Parcul de aventură va fi practic pe versantul paralel, pe cealaltă parte a șoselei care duce la Suceava, în zona Pacea. Se va întinde pe câteva hectare și va costa în jur de 12 milioane de lei. Va cuprinde mai multe secțiuni, dedicate atât copiilor, tinerilor și adulților.

Ideea construirii unui parc de aventură pe versantul de la Pacea s-a născut tocmai pentru a valorifica această zonă, parțial împădurită, pitorească, dar lăsată în paragină de aproape trei decenii.

Lucrările au început de la sfârșitul primăverii și au presupus, în faza inițială, amenajarea versantului. În plus, este prevăzută și o împădurire accentuată a zonei, cu plantarea a peste 3.000 de copaci. 

De la escaladă și tiroliene, la tir cu arcul și airsoft

Conform proiectului, noul parc de aventură va avea numeroase obiective de petrecere a timpului liber. În primul rând vor fi două tiroliene, una pentru adulți, iar cealaltă pentru copii.

Viceprimarul municipiul Botoșani, Bogdan Buhăianu, spune că sunt pregătite și zone amenajate pentru escaladă, cu pereți înalți de până la șase metri înălțime.

„Sunt ziduri cu diferite înclinări, și pentru profesioniști”, spune edilul.

Pe lângă tiroliană și escaladă, cei pasionați de arme au la dispoziție zone amenajate pentru tirul cu arcul, paintball și airsoft. Sunt mii de metri pătrați amenajați doar pentru airsoft și paintball, inclusiv cu zonă împădurită și câteva seturi de echipamente și arme puse la dispoziție celor dornici să încerce acest tip de distracție.

„Sunt 5.000 de metri pătrați amenajați, cu zone cu copaci, dar și alte dotări suplimentare pentru cei pasionați”, a precizat primarul Cosmin Andrei, pentru botosaneanul.ro.

Iarna, iubitorii de săniuș vor avea parte de pârtie amenajată, cu o lungime considerabilă. 

O zonă dedicată sportului și recreeri

Pentru cei activi, tot în cadrul parcului de aventură sunt amenajate trasee prin zone împădurite și spații accidentate, pentru pasionații de mountain bike și terenuri de sport - mai precis, terenuri de fotbal și baschet.

În cadrul proiectului este prevăzut și un skate park de dimensiuni considerabile. Este vorba despre 1.500 de metri pătrați cu amenajări specifice pentru pasionații de role, skateboard sau trotinete.

Sunt incluse însă și zone pentru recreere și plimbare în aer liber, cu alei pietonale, cu numeroase bănci inteligente, conectate la internet.

În plus, va fi amenajată și o zonă pentru picnic, cu foișoare, mese și grătare.

Nu în ultimul rând, una dintre cele mai importante componente va fi un parc de joacă uriaș, pentru copii. Acesta se întinde pe 2.000 de metri pătrați, cu un castel uriaș, multifuncțional, unic în România. 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite