Sondaj pentru numele unui pui de cangur la ZOO Galați. El nu a părăsit marsupiul mamei sale

0
Publicat:

Un pui de cangur pitic a venit pe lume la Grădina Zoologică Galați, iar acum așteaptă să fie botezat. Publicul vizitator este rugat să aleagă până pe 1 iunie ce nume va purta micuțul.

Puiul de cangur nu a părăsit marsupiul mamei sale FOTO: Florin Matei
Puiul de cangur nu a părăsit marsupiul mamei sale FOTO: Florin Matei

Grădina Zoologică din pădurea Gârboavele, aflată la 15 kilometri de Galați, are un nou locatar: un pui de cangur pitic. Părinții micuțului-Carla și Mario au grijă în permanență de el. Micuțul nu a părăsit încă marsupiul mamei sale, fiind destul de sensibil și vulnerabil la condițiile exterioare

„La momentul actual, din cauza vârstei foarte fragede, nu poate fi identificat sexul puiului. Dacă va fi mascul, atunci, după circa doi ani, va deveni total independent de mamă, dar dacă va fi femelă, va putea rămâne în preajma mamei toată viața. Puiul va rămâne în marsupiul mamei circa 280 de zile, dar, odată cu încălzirea vremii, vor fi destule momente când acesta va părăsi, temporar, marsupiul, astfel încât să poată fi observat și admirat de vizitatori”, susțin reprezentanții Grădinii Zoologice Galați.

Familia de canguri de la ZOO Galați FOTO: Florin Matei
Familia de canguri de la ZOO Galați FOTO: Florin Matei

Nume pentru puiul de cangur 

Puiul de cangur are nevoie de un nume, iar conducerea Complexului Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță”, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Galați, lansează o campanile inedită prin care publicul vizitator să aleagă ce nume să poarte cangurul pitic.

„La sediul Grădinii Zoologice Galați din Pădurea Gârboavele, va fi amplasată o urnă transparentă, în care vizitatorii vor putea introduce bilețele cu numele pe care ar dori să îl poarte puiul lui Carla și Mario. Pe bilet se vor scrie două nume, de fată și de băiat. Campania este deschisă până pe 1 iunie 2023. Data extragerii numelui din urnă va fi anunțată din timp”, a anunțat conducerea Complexului Muzeal de Științele Naturii.

Sondaj pentru găsirea unui nume puiului de cangur FOTO: Florin Matei
Sondaj pentru găsirea unui nume puiului de cangur FOTO: Florin Matei

Cangurul pitic (Macropus rufogriseus) este originar din sud-estul Australiei, unde sunt zone cu climă temperată și pajiști fertile, dar poate fi întâlnit și în Tasmania. În ultimii ani, datorită intervenției omului, a devenit o specie care poate fi întâlnită și în Noua Zeelandă, Marea Britanie, Franța, Olanda sau Germania.

Așa cum sugerează și numele, este semnificativ mai mic decât un cangur obișnuit, putând atinge o înălțime de 90 de cm și o greutate de 13 - 18 kg, față de o înălțime de 200 de cm și o greutate de 50 - 66 kg cât poate atinge ruda sa uriașă, Osphranter rufus, care trăiește tot în Australia.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite