Alimente care înlocuiesc aditivii cu ingrediente naturale, create la Universitatea Galați. Au fost medaliate cu aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de cercetători de la Universitatea din Galați a creat mai multe produse alimentare care înlocuiesc aditivii cu ingrediente naturale precum pielița strugurilor roșii, cojile de ceapă și de sfeclă roșie. 

Cercetătorii gălățeni, medaliați cu aur FOTO: Universitatea Dunărea de Jos Galați
Cercetătorii gălățeni, medaliați cu aur FOTO: Universitatea Dunărea de Jos Galați

Ideea specialiștilor de la Universitatea „Dunărea de Jos” Galați a pornit de la susținerea economiei circulare, prin valorificarea subproduselor agroalimentare (coji de sfeclă roșie, pielița strugurilor roșii, cojile de ceapă roșie). Acestea sunt surse importante de colorați, compuși de aromă, antioxidanți naturali și pot înlocui aditivii de sinteză și contribuie la obținerea unor produse alimentare naturale, sănătoase, susțin specialiștii.

Produse inovative create la Galați

„Un grup de cadre didactice și doctoranzi, reprezentați în cadrul salonului de inventică de Lect. dr. ing. Georgiana Horincar, drd. ing. Daniela Serea și drd. ing. Florina Stoica, au prezentat produse precum: Alvița cu adaos de pudră din coji de sfeclă roșie, Bezele cu adaos de pudră din coji de sfeclă roșie, Biscuiți aglutenici cu adaos de pudră din pielița strugurilor roșii (Băbească neagră), Bere suplimentată cu pudră din pielița strugurilor roșii (Băbească neagră) și Sos de iaurt cu adaos de extract microîncapsulat din cojile de ceapă roșie”, au explicat reprezentanții Universității Dunărea de Jos. 

Prin adaosul acestor ingrediente naturale, produsele obținute au fost îmbogățite în compuși cu valoare biologică ridicată, naturali, care aduc numeroase beneficii la nivelul organismului, și îmbunătățesc semnificativ caracteristicile senzoriale, contribuind la creșterea atractivității și încrederii consumatorilor în produsele alimentare, au precizat specialiștii UDJ Galați.

Produsele inovative create de cercetătorii gălățeni au fost premiate în cadrul celei de-a XX-a Ediții a Salonului Internaţional al Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi Inventicii PRO INVENT 2022 de la Cluj-Napoca.

Studenţii şi masteranzii de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi sunt renumiţi în ţară pentru produsele lor. Ei au mai inventat pateul 100% vegetal, îngheţata de afine cu ulei esenţial de trandafir, ciocolata dietetică şi berea din coajă de vânătă. 

Galaţi

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite