Adolescenții infractori care au terorizat Galațiul. Atacau copii în stațiile de transport public și le furau banii

0
Publicat:

Doi tineri, de 14 și 18 ani, i-au pus pe jar pe polițiștii din Galați în ultimele zile. Adolescenții atacau copii în stațiile de transport în comun, le furau banii și dispăreau.

Tânărul de 18 ani a fost reținut de polițiști FOTO arhivă Adevărul
Tânărul de 18 ani a fost reținut de polițiști FOTO arhivă Adevărul

În perioada 26-28 august 2022, polițiștii au fost sesizați cu privire la comiterea de către persoane necunoscute a trei infracțiuni de tâlhărie, pe raza cartierelor Țiglina I și Micro 19, din municipiul Galați.

 În toate cele trei cazuri, victimele au fost minori cu vârste cuprinse între 11 și 17 ani, aceștia fiind deposedați de diferite sume de bani (între 25 și 60 de lei), de către persoanele necunoscute, care i-ar fi amenințat cu acte de violență.

Din cuprinsul plângerilor, a reieșit că faptele au fost comise în zona stațiilor de transport public, din municipiul Galați.

Astfel, una dintre fapte a fost comisă în data de 26 august, în jurul orei 21.00, pe strada Oțelarilor, cea de-a doua, în data de 28 august, în jurul orei 15.30, în zona stației de transport public din cartierul Țiglina 1, iar cea de-a treia, în aceeași zi, în jurul orei 18.30, pe Aleea Comerțului, în zona stației de transport public din cartierul Micro 19.

Prinși după a treia tâlhărie

Ulterior primirii plângerilor, polițiștii din cadrul Secțiilor 2 și 3 Poliție Galați au efectuat multiple activități de investigare și verificare, context în care, în cursul serii trecute, la puțin timp după comiterea celei de-a treia fapte de tâlhărie, polițiștii Secției 2 Poliție, au depistat două persoane suspecte, care corespundeau semnalmentelor furnizate de victime”, au precizat reprezentanții IPJ Galați.

Este vorba despre un minor, de 14 ani, și de un tânăr, de 18 ani, ambii din municipiul Galați, care au fost conduși la sediul Poliției pentru efectuarea de verificări, ancheta fiind preluată de polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Galați.

În urma cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat, tânărul de 18 ani a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat, în cursul zilei de luni, 29 august, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Galați – Biroul Investigații Criminale, pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor doi tineri.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite