Loverboy de Galați, reținut de DIICOT. Seducea tinere și le obliga să se prostitueze în Occident

0
Publicat:

Procurorii DIICOT au stabilit că un bărbat din Galați a folosit timp de 8 ani metoda „Loverboy” pentru a seduce tinere, pe care le-a convins să îl însoțească în străinătate, unde cu amenințări și violențe fizice, le obliga să se prostitueze.

Odată ajunse în străinătate, fetele erau obligate să se prostitueze FOTO arhivă Adevărul
Odată ajunse în străinătate, fetele erau obligate să se prostitueze FOTO arhivă Adevărul

Pe 13 august, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați au reținut un bărbat pentru 24 de ore sub acuzația de trafic de persoane în formă continuată.

„În cauză s-a reținut faptul că, în intervalul 2013 – 2021, inculpatul a racolat patru persoane vătămate, prin inducerea şi menţinerea în eroare a acestora cu privire la sinceritatea sentimentelor pe care le avea faţă de ele și le-a convins să-l însoţească în străinătate (Austria, Anglia, Elveția și Germania) unde, prin recurgerea la acte de constrângere morală sau/şi fizică, le-a determinat să practice prostituţia şi să-i remită integral sumele de bani obţinute într-o astfel de modalitate, estimate la peste 220.000 de euro”, au stabilit anchetatorii.

În urma punerii în aplicare a trei mandate de percheziție domiciliară în județele Galați și Ilfov, la data de 13.08.2022, au fost descoperite și ridicate mai multe documente și înscrisuri, sumele de 14.950 de euro, 12.300 franci elvețieni și 5.000 de lei, care au fost indisponibilizate, precum și un telefon mobil. Pe 14 august, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă a suspectului de trafic de persoane pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost realizată împreună cu ofițerii de poliție din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Galați și București și I.J.J. Galați. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite