A doua şansă de a merge la şcoală pentru mămici şi tătici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maturii învaţă să scrie şi să citească
Maturii învaţă să scrie şi să citească

Persoanele, care din anumite motive, nu au reuşit să-şi termine studiile primare sau gimnaziale, pot deveni beneficiari ai programului „A doua şansă". Lecţiile se ţin sâmbăta şi duminica la şcoala numărul 15 din Galaţi.

Până în acest moment, 70 de persoane, majoritatea de etnie romă, s-au înscris la cursurile pentru învăţământul primar şi secundar inferior, în cadrul programului „A doua şansă". Se poate înregistra oricine a depăşit cu patru ani vârsta de şcolarizare pentru învăţământul primar, sau care a abandonat şcoala.

„Îi primim pe toţi cei care doresc, avem disponibilitate nelimitată, numai să vină. Am avut şi elevi de 46 de ani. Doritorii trebuie să aducă cu ei certificatul de naştere, buletinul şi foaia matricolă, dacă au mai fost şi la alte şcoli", a declarat Luminiţa Tcaciuc, directoarea şcolii numărul 15 „Elena Cuza".

Cursurile se divizează în două etape: ciclul  primar şi ciclul secundar inferior.

Cei mai interesaţi să facă clasele I-IV-a sunt persoanele de origine romă, care din cauza căsătoriei sau a sărăciei au abandonat şcoala.

„Încercăm să atragem mamele de etnie romă, care sunt în mare parte, neştiutoare de carte. Le primim la şcoală odată cu copiii lor. Din păcate, avem totuşi mai mulţi băieţi, şi nu fete", a spus Luminiţa Tcaciuc.

Ciclul secundar inferior este o combinaţie între gimnaziu şi şcoala profesională cu calificare frizerie sau construcţii. La încheiere, absolvenţii obţin certificate de calificare nivelul întâi şi se pot înscrie la un liceu seral.

Cursurile încep la data de 1 octombrie. Toţi doritorii de a frecventa orele se pot înscrie până la această dată la sediul şcolii, situată pe strada Alexandru Cernat 190.

GalaţiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite