16 basoreliefuri reprezentând importante personalităţi istorice au fost donate Universităţii de Stat „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Cahul

0
0

Basoreliefurile au fost donate de Asociaţia Frontiera Gălăţeană, cu sprijinul financiar al Poliţiei Locale Galaţi, prin Asociaţia  Profesională a Poliţiştilor Locali „Gal Pol”.

16 basoreliefuri aparţinând celor mai importante personalităţi istorice au ajuns în această săptămână la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Haşdeu” Cahul, intrând prin donaţie în patrimoniul acestei instituţii de învăţământ superior.

Basoreliefurile s-au reunit în cadrul expoziţiei „Memoria Chipului: De la Burebista la Ferdinand Întregitorul”. Acţiunea a fost organizată de către Asociaţia Frontiera Gălăţeană, Poliţia Locală, Liceul de Artă "Dimitrie Cuclin" Galaţi, Primăria Oancea şi Primăria Valea Mărului, în parteneriat cu Muzeul Brăilei „Carol I” Brăila şi având sprijinul Inspectoratului de Poliţie Cahul.

”Cele 16 basoreliefuri donate de Asociaţia Frontiera Gălăţeană, cu sprijinul financiar al instituţiei de ordine publică de la nivelul municipiului Galaţi, prin Asociaţia  Profesională a Poliţiştilor Locali „GAL POL”, au fost expuse în holul Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Haşdeu”, expoziţia putând fi vizitată nu doar de studenti şi cadre didactice, ci de toţi locuitorii oraşului Cahul, şi nu numai”, a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Poliţia Locală din Galaţi are în derulare, pe tot parcursul anului 2019, un plan de activităţi comun cu Inpectoratul de Poliţie din Cahul, plan care are bază acordul de cooperare semnat de cele două instituţii în anul 2018. Pe tot parcursul anului în curs, pe lângă activităţile profesionale şi cele aplicative pe linie de pregătire fizică şi tactică poliţienească, vor avea loc la Galaţi şi Cahul, evenimente culturale şi sportive.

Mai multe - Galaţi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite