15 copii infectaţi cu noul coronavirus în centre ale DGASPC Galaţi. Unităţile au fost plasate în carantină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DGASPC Galaţi FOTO arhivă Adevărul
DGASPC Galaţi FOTO arhivă Adevărul

Cei mai mulţi copii diagnosticaţi cu COVID-19 sunt la casa ”David Austin” din Tecuci. Un al patrulea focar de coronavirus a fost descoperit la un centru privat de îngrijire a vârstnicilor de la Nicoreşti.

Trei focare de infectare cu noul coronavirus au fost depistate în unităţi aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi.

Este vorba despre Casa ”David Austin” din comuna Munteni (8 copii confirmaţi pozitiv din 18. Niciun angajat pozitiv), Centrul de plasament din Tecuci (4 copii confirmaţi pozitiv din 16 . Niciun angajat pozitiv) şi casa de tip familial ”Speranţa” din Tecuci (3 copii depistaţi pozitiv din total 6, un angajat confirmat pozitiv).

”Personalul este testat săptămînal, iar copiii la două săptămâni. Uneori, rezultatele întârzie destul de mult, astfel că există retestări de personal, fără să ştim care e rezultatul anterior. Este dificil să aplici măsuri rapid şi eficient”, ne-a declarat Tania Calcan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Galaţi.

Copiii diagnosticaţi cu COVID-19 au o stare de sănătate bună, fiind asimptomatici. Un al patrulea focar de COVID-19 a fost descoperit la un centru privat de îngrijire a vârstnicilor din comuna Nicoreşti. 11 beneficiari şi 2 angajaţi ai centrului au fost confirmaţi pozitiv.

Toate cele patru centru amintite au fost plasate în carantină de către DSP Galaţi pentru următoarele 14 zile.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Cinci oraşe şi o comună din Alba intră în carantină de marţi: filtre la intrările în localităţi, ieşire din casă doar cu declaraţie, magazine închise în weekend

De ce nu intră Timişoara în carantină, chiar dacă Dominic Fritz a anunţat că măsura este aproape inevitabilă

GalaţiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite