Orban: Este clar că măsura de carantinare dă rezultate; peste tot unde se ia decizia de carantinare se poate obţine reducerea numărului de cazuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto gov.ro
Foto gov.ro

Premierul Ludovic Orban a afirmat că din analizele făcute în zone unde au fost introduse măsuri de carantinare a unor localităţi se constată că numărul de îmbolnăviri nu a mai crescut în ritmul în care acest fenomen s-a produs înainte de carantină.

"Este clar că măsura de carantinare este o măsură care dă rezultate şi peste tot unde, pe baza metodologiei de evaluare care este stabilită de INSP, se ia decizia de carantinare se poate obţine reducerea numărului de cazuri”, a declarat primul ministru.

"Eu urmăresc datele, pot să vă spun că la Cluj şi la Timişoara, pe baza datelor de pe săptămâna trecută, e un platou, practic, suntem pe un platou, nu a existat o creştere semnificativă şi e posibil ca, dacă măsurile care au fost luate, atât cele dispuse pe plan judeţean, local, cât şi cele adoptate la nivel naţional, e posibil să dea rezultate", a declarat premierul Ludovic Orban, luni seară, la finalul unei vizite în spitalele din Capitală.

Acesta a adăugat că analiza efectuată în trei oraşe din judeţul Sălaj arată, de asemenea, că numărul de cazuri nu a continuat să crească.

"Am făcut analiza pentru cele trei localităţi urbane din Sălaj pentru care s-a decis intrarea în carantină pe data de 5 noiembrie şi toate cele trei localităţi, după aproximativ 7 zile, au început să înregistreze un trend de reducere a numărului de cazuri, un trend descendent. Deci este clar că măsura de carantinare este o măsură care dă rezultate şi peste tot unde, pe baza metodologiei de evaluare care este stabilită de INSP, se ia decizia de carantinare se poate obţine reducerea numărului de cazuri”, a declarat primul ministru.

Acesta a explicat că în Bucureşti rata de infectare a ajuns la aproximativ 5,5 cazuri la o mie de locuitori.

"E un ritm de creştere, dar a fost un ritm de creştere liniar şi eu cred că este posibil fără să dispunem astfel de măsuri să oprim creşterea numărului de cazuri”, a mai declarat şeful Guvernului.

Acesta a precizat că în municipiul Bistriţa se va demara procedura de intrare în carantină şi că în prezent aproape 50 localităţi se află sub decizia măsurii de carantinare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite