Viorel Cataramă cere demisia președintelui Societății Naționale de Cruce Roșie, Camelia Șucu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri spune că actuala conducere a Crucii Roșii din România încearcă mușamalizarea cazului cu centrele neautorizate din Vrancea.

Omul de afaceri Viorel Cataramă cere demisia șefei Crucii Roșii România
Omul de afaceri Viorel Cataramă cere demisia șefei Crucii Roșii România

Politicianul și omul de afaceri Viorel Cataramă a susținut astăzi o conferință de presă la Focșani, în calitatea sa de membru al Societății Naționale de Cruce Roșie (SNCR), fost președinte de filială și membru în Comitetul de Direcție Național al Crucii Roșii.

Subiectul întâlnirii cu presa locală a fost cazul celor patru centre rezidențiale ale Crucii Roșii Vrancea care funcționau fără autorizație de mai mulți ani. Viorel Cataramă a cerut demisia conducerii filialei vrâncene, respectiv a directorului Rodica Davidean și președintelui Jenică Lazăr, accentuând faptul că acest lucru ar fi trebuit să se întâmple de la sine, imediat după controalele autorităților.

 „Este necesar ca Rodica Davidean și Jenică Lazăr să-și dea demisia. Au compromis și au mânjit numele Crucii Roșii într-un mod inacceptabil. De fapt, încep să se cristalizeze niște rezultate ale unor activități incorecte. Rodica Davidean are antecedente. A organizat excursii cu bătrâni în străinătate și le-a cauzat mari probleme. Faptul că atunci nu s-au luat măsuri am ajuns în această situație în care oameni lipsiți de apărare au fost taxați cu sume importante de bani și nu au primit serviciile corespunzătoare. Este inadmisibil să funcționezi fără autorizație, este rușinos să ții oamenii cu medicamente și alimente expirate și în condiții inumane”, a spus Viorel Cataramă.

Mai mult, el a accentuat foarte clar faptul că la nivel central se încearcă o mușamalizare a cazului din Vrancea iar președintele organizației, Camelia Șucu, nu este străină de acest lucru. De altfel, Viorel Cataramă a solicitat și demisia Cameliei Șucu și a vicepreședintelui Carmen Radu.

„Ceea ce este și mai grav este faptul că actuala conducere a Societății Naționale de Cruce Roșie nu a luat nicio atitudine publică în această chestiune. Un singur comunicat care spune că acest ONG va colabora cu instituțiile statului este de neacceptat, pentru că toată lumea este obligată să răspundă instituțiilor statului și să respecte legea. Faptul că nu s-a luat nicio luare de poziție în acest caz mă face ca astăzi, la Focșani, să cer demisia doamnei Camelia Șucu din funcția de președinte al SNCR și a doamnei Carmen Radu, vicepreședinte al SNCR și reprezentanta județului Vrancea în Comitetul de Direcție”, a mai adăugat Viorel Cataramă.

Omul de afaceri nu a uitat să precizeze că mai multe organizații din țară sunt nemulțumite de modul în care actuala conducere a Crucii Roșii din România a gestionat cazul din Vrancea și că ar putea exista repercusiuni. Cu alte cuvinte, în această toamnă se intenționează organizarea unei adunări generale extraordinare pentru a clarifica aceste situații și pentru a găsi un plan de „reformare structurală a SNCR”.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite