România trece, la noapte, la ora de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceasurile se dau înapoi, ora 4:00 devenind ora 3:00. Schimbarea nu este simultanã în toate ţãrile unde are loc, din cauza diferenţei de fus orar.

Aşadar, în ultima duminicã din luna octombrie se încheie orarul de varã care debuteazã în ultima duminicã a lunii martie şi se revine la Timpul Legal Român, când diferenţa faţã de timpul universal (GMT) este din nou de douã ore.

Schimbarea nu este simultanã în toate ţãrile unde are loc, din cauza diferenţei de fus orar.

Conform Convenţiei fusurilor orare, ceasornicele aratã pentru fiecare punct de pe Pãmânt acelaşi minut şi aceeaşi secundã, iar diferenţele dintre ore sunt date de faptul cã, la fiecare 15 grade longitudine, apare o orã în plus.

Potrivit CFR Cãlãtori, trenurile de cãlãtori pleacã din staţiile de formare dupã ora oficialã de varã pânã la ora 4:00, iar cele care au ora de plecare dupã 4:00 vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale.

Trenurile de cãlãtori aflate în circulaţie dupã ora 4:00, ora oficialã de varã, opresc în staţiile din parcurs stabilite, unde staţioneazã pânã la ora de plecare din orarul în vigoare dupã noua orã a Europei Orientale.

De asemenea, între staţiile de frontierã cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina, Bulgaria, trenurile circulã dupã orarul în vigoare.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite