Rezultate submediocre pentru elevii de clasa a VIII-a din Vrancea la simularea examenelor naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar 28% dintre elevii din judeţ care au participat la examen au luat peste 5 la matematică, procentul fiind mai mare, respectiv 66,6 % la limba română.

Dacă mâine elevii din clasa a VIII-a vor susţine testele naţionale la română şi matematică, nici jumătate din ei nu ar reuşi să obţină media generală 5.

Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat rezultatele examenelor din cadrul simulării naţionale la clasa a VIII-a iar în Vrancea doar 49,1% din elevii cei puţin peste 3000 de elevi prezenţi la examen (au absentat în jur de 200) au luat peste 5.

Notele vor fi aduse la cunoştinţa elevilor pe data de 7 martie.

Pe discipline, situaţia este destul de critică la matematică, unde doar 28,3% din elevi au luat o notă mai mare de 5, lima şi literatura română salvând oarecum situaţia, aici procentul celor care au luat note peste 5 fiind de 66,6%.

La nivel naţional, Vrancea se situează pe locul 18, doar 48,18% din elevi reuşind să obţină medii peste 5.

Ca urmare a situaţiei înregistrate, conducerea MEN a decis adoptarea mai multor măsuri de remediere a situaţiei, care urmează să fie aplicate la nivelul fiecărui judeţ.

Cele mai importante dintre ele se referă la efectuarea de ore suplimentare de pregătire în şcoală.

Lucrările fiecărui elev vor fi analizate la nivelul clasei, pentru a se identifica punctele slabe şi, în consecinţă, pentru a putea corecta neajunsurile înregistrate.

Mai puteţi citi:

Rezultate Evaluare Naţională 2013 Focşani

71 de elevi din Vrancea, găsiţi în 49 de baruri şi cafenele în timpul orelor de curs

 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite