Război total în Consiliul Local al unui oraş important. Justiţia va tranşa „meciul” opoziţie-majoritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliul Local Focşani FOTO: Ştefan Borcea
Consiliul Local Focşani FOTO: Ştefan Borcea

Disputa a pornit de la proiectele votate în ultima lună în legislativul focşănean, dar şi de la alegerea celor doi viceprimari, contestată de PSD.

Pe rolul Secţiei de Contencios Administrativ din cadrul Tribunalului Vrancea au fost înregistrare două plângeri venite din partea celor nouă consilieri locali PSD care activează în legislativul focşănean împotriva Consiliului Local, vizată fiind majoritatea PNL-USR-PLUS.

Aceştia cer anularea actului administrativ prin care consilierele Ana Maria Dimitriu (PNL) şi Alexandra Tătaru (USR-PLUS) au fost alese viceprimari îi municipiului Focşani, dar şi anularea unei hotărâri de consiliu local în care s-a stabilit că excedentul bugetar să fie folosit pentru acordarea de vouchere cadou de 200 de lei către 30.000 de reprezentante ale sexului frumos.

În primul caz, aleşii PSD consideră că procedura de vot a fost viciată şi nu s-a respectat secretul votului, astfel că cer anularea actului administrativ.

„După exprimarea votului de către grupurile PNL şi USR- PLUS, grupul PSD a refuzat să participe la vot deoarece s-a constatat flagrant că buletinele de vot, la ieşirea din cabină, au fost înmânate deschise membrilor PNL şi USR din comisia de numărare a voturilor secret exprimate, care le împătureau şi le introduceau în urnă”, se arată în plângerea depusă la Tribunal de consilierii PSD.

Cea de a doua acţiune formulată în instanţă de pesedişti se referă la hotărârea adoptată de majoritatea PNL-USR-PLUS în şedinţa extraordinară din data de 4 februarie, când s-a aprobat acordarea de vouchere de 6 milioane de lei, bani proveniţi din excedentul bugetar.

Aleşii PSD spun că prin proiect, primarul municipiului a fost împuternicit să emită un regulament de acordarea a voucherelor în valoare de 200 de lei fiecare către 30.000 de femei, lucru care încalcă legea. În plus, hotărârea a fost votată şi de trei femei consilier, fiind acuzate de conflict de interese în sensul în care ar fi beneficiare de drept ale voucherelor.

„Pentru prevenirea unei pagube iminente (în sensul angajării sumei de 6 milioane lei pentru achiziţionarea nelegală a 30.000 de vouchere ar putea duce la prejudicierea gravă a bugetului local), apreciem că se impune suspendarea executării hotărârii atacate, până la clarificarea aspectelor referitoare la legalitatea acestuia”, se arată în cea de a doua plângere.

La rândul lor, aleşii PNL-USR-PLUS pregătesc mai multe plângeri, una vizând-o chiar pe secretara municipiului Marta Ghiuţă, „vinovată” în opinia lor de faptul că  a formulat un raport tendenţios cu privire la alegerea viceprimarilor şi că nu îşi îndeplineşte atribuţiile de serviciu. Şi primarul Cristi Misăilă se va alege cu o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), după ce a făcut afirmaţii considerate discriminatorii la adresa celor două consiliere alese în funcţiile de viceprimari.

Este piosibil ca un alt ales PSD, Emanuel Gongu, să se aleagă cu o plângere la CNCD, după ce în cusul zilei de miercuri a făcut un atac la persoană, certându-le de la microfonul Consiliului Local pe cele două viceprimăriţe că nu votează proiecte pentru faptul că nu au copii. 

„Dimitriu şi Tătaru nu au copii, nu ştiu ce e aia să fii părinte. Noi ştim ce înseamnă să fii părinte. Aceste două individe nu fac nimic pentru copiii celorlalţi. Asta înseamnă să i se dea puterea unui om fără inimă, fără suflet şi ghidat de rău în viaţă”, a spus Emanuel Gongu.

Vă mai recomandăm:

Un consilier local a atacat viceprimăriţele din Focşani pentru faptul că nu au copii. „Aceste două individe…“

Viceprimarii Focşaniului se pot apuca de treabă. Secretarul a comunicat, în sfârşit, hotărârea adoptată de Consiliul Local

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite