Viceprimarii Focşaniului se pot apuca de treabă. Secretarul a comunicat, în sfârşit, hotărârea adoptată de Consiliul Local

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Maria Dimitriu şi Alexandra Tătaru au fost alese viceprimari
Ana Maria Dimitriu şi Alexandra Tătaru au fost alese viceprimari

Ana Maria Dimitriu, din partea PNL şi Alexandra Tătaru, consilier local USR-PLUS, au fost alese în funcţiile de viceprimari pe data de 28 ianuarie.

La mai bine de două săptămâni de când au fost alese în funcţiile de viceprimari ai municipiului Focşani, Ana Maria Dimitriu (PNL) şi Alexandra Tătaru (USR-PLUS) îşi pot începe, în sfârşit, activitatea la Primăria Focşani.

Secretarul interimar al municipiului, jurista Marta Carmen Ghiuţă, a tras de timp la maximum prevăzut de lege pentru a întârzia cât mai mult acest moment, iar într-un final a trimis comunicarea către cele două viceprimăriţe alese, ceea ce înseamnă că de miercuri Ana Maria Dimitriu şi Alexandra Tătaru îşi intră în pâine.

Hotărârea este semnată doar de Liviu Macovei, care a fost preşedinte de şedinţă pe data de 28 ianuarie, secretarul având obiecţii încă de la momentul respectiv, opinând că hotărârea este ilegală.

Aceeaşi părere o are şi primarul Cristi Misăilă, care a susţinut că procesul de vot de la alegerea viceprimarilor a fost viciat, motiv pentru aleşii PSD de a ameninţa că vor ataca hotărârea în instanţă. 

Atat Ana Maria Dimitriu, cât şi Alexandra Tătaru susţin însă că procedura de vot a fost una corectă, care a respectat legea, iar majoritatea din Consiliul Local a decis conform protocolului existent între cele două partide. 

Asupra legalităţii hotărârii se va exprima şi Instituţia Prefectului, care are la dispoziţie şase luni să dea avizul necesar.

Vă mai recomandăm:

Focşaniul are viceprimari de la PNL şi USR-PLUS. Cine sunt doamnele care au fost alese de Consiliul Local

Gestul inelegant al primarului Focşaniului după alegerea celor două viceprimăriţe. „Nu vă felicit”

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite