Parlamentari obligaţi de Curtea de Conturi să plătească pentru paza cabinetelor. Cum vor să scape de datorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Nica, fost deputat PSD de Vrancea
Ciprian Nica, fost deputat PSD de Vrancea

Un control al Camerei de Conturi Vrancea a scos la iveală faptul că mai mulţi parlamentari PSD au beneficiat de servicii de pază plătite din bani publici, pe care nu le-au achitat, pentru birourile parlamentare din Focşani.

Magistraţii de la Judecătoria Focşani amână din luna martie a acestui an pronunţarea în dosarul în care fostul deputat PSD Ciprian Nica încearcă să scape de plata unei datorii de peste 10.000 de euro, bani pe care trebuia să-i plătească pentru serviciile de pază de la biroul parlamentar.

Dosarul se află la instanţa de fond şi prima pronunţare trebuia să vină pe 22 martie. De atunci şi până azi judecătorii au amânat de 13 ori să ia o decizie, doar în lunile iunie şi iulie fiind anunţate opt amânări ale pronunţării, ceea ce pare foarte mult având în vedere miza scăzută a procesului.

În această speţă, fostul deputat Ciprian Nica, alături de alţi cinci foşti sau actuali parlamentari PSD, respectiv Cristian Dumitrescu, Petru Filip, Angel Tîlvăr, Victor Roman, Miron Mitrea, au fost daţi în judecată de Consiliul Judeţean Vrancea pentru neplata pazei la sediul PSD, imobil aparţinând Consiliului Judeţean.

Inspectorii Curţii de Conturi au constatat că în contractele perfectate cu chiriaşii parlamentari aceştia au beneficiat în perioada ianuarie 2013-septembrie 2015 de servicii de pază, în sumă de 250.647 de lei, servicii plătite din bugetul Consiliului Judeţean, lucru total ilegal.

Odată imputate aceste sume, cei de la Consiliul Judeţean au decis să-i oblige la plată pe cei şase parlamentari, fiecare având de contribuit cu puţin peste 40.000 de lei.

Se ştie că parlamentarii  beneficiază lunar de sume forfetare, încă un salariu sau poate mai mult, pentru plata chiriei şi utilităţilor la sedii sau pentru personalul angajat la cabinetul parlamentar, însă parlamentarii PSD de Vrancea, care aveau toţi birouri parlamentare în fostul sediu al partidului, au considerat că pot folosi la buna discreţie birourile, deşi Consiliul Judeţean plătea pază 24 de ore pe zi.

Consiliul Judeţean i-a acţionat în instanţă pe toţi cei şase parlamentari, separat.

„Mi se impută că am de plată circa 10.000 de euro, cu majorări. Eu nu recunosc această datorie, atâta vreme cât nu am ştiu că trebuie să plătesc o chirie. Instanţa a să facă dreptate", ne-a declarat Ciprian Nica, fost deputat PSD, actualmente notar public.

Până acum, Consiliul Judeţean a câştigat, definitiv, un singur proces în această speţă, fostul deputat Miron Mitrea fiind obligat la plata a 28.000 de lei reprezentând contravaloarea serviciilor de pază.

Între timp, Consiliul Judeţean a decis să nu mai prelungească contractul cu PSD pentru sediul de partid. 

Vă mai recomandăm:

Deputatul vrâncean Ciprian Nica munceşte în folosul său în Parlament

Verdict: Deputatul PSD de Vrancea Ciprian Nica „Bratosin”, declarat colaborator al Securităţii de către instanţă

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite