Luxul din sediul PSD Vrancea. Mobilier de zeci de mii de euro, din bani publici. Chiria la stat era de doar 5 lei/mp FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Masa de şedinţe, cel mai scump obiect din tot sediul FOTO: PSD Vrancea
Masa de şedinţe, cel mai scump obiect din tot sediul FOTO: PSD Vrancea

De luni, 10 ianuarie 2022, PSD Vrancea a rămas definitiv fără sediul din strada Republicii nr. 13 din Focşani, pe care l-a deţinut timp de 25 de ani.

Una dintre deciziile radicale luate la începutul acestui an de către conducerea liberală a Consiliului Judeţean Vrancea a fost neprelungirea contractului de închiriere pentru clădirea centrală în care a funcţionat organizaţia judeţeană a PSD timp de 25 de ani.

Imobilul se află în proprietatea administraţiei judeţene, dar în cele două decenii, cât s-a aflat la conducerea judeţului, Marian Oprişan, fostul şef al PSD Vrancea, a direcţionat sute de mii de lei din bani publici pentru confortul de la partid de care au beneficiat el şi colegii săi parlamentari. 

GALERIE FOTO DIN SEDIUL PSD VRANCEA

Inventarul făcut de administratorii clădirii după părăsirea sediului de către foştii locatari scoate în evidenţă bunurile de lux plătite din banii contribuabililor. 

Cel mai scump obiect achiziţionat este o masă de şedinţe, care a costat 50.917 de lei, adică peste 10.000 de euro.

O bibliotecă de perete şi alta pe colţ, pentru depozitarea documentelor, au costat 38.697 de lei, respectiv 35.152 de lei iar pe un bufet s-au plătit 16.778 de lei, toate aceste bunuri fiind cumpărate acum câţiva ani în urmă. 

Două simple birouri au costat aproape 9.000 de lei fiecare, pe ele fiind montate lămpi cu valoarea de aproape 3.000 de lei bucata.

Până şi cele patru grilaje de mascat caloriferele din birouri au fost cumpărate la preţuri exorbitante, cuprinse între 7.000 de lei şi 9.000 de lei bucata. Valoarea totală a bunurilor inventariate în sediul unde a funcţionat PSD Vrancea este de 400.000 de lei.

Trebuie spus că în trecut, până în anul 2016, clădirea a beneficiat şi de pază gratuită plătită de la bugetul judeţului, iar în ultimul an chiria plătită de PSD pentru cei peste 300 de mp ai imobilului a fost doar de 5,31 de lei/mp.

Contactat telefonic, preşedintele interimar al PSD Vrancea a spus: "Acele obiecte au fost achiziţionate acum mulţi ani poate 15 ani, Nu ştiu de ce funcţionarii din Consiliul Judeţean nu au amortizat acele bunuri. Trebuie întrebaţi cei care erau atunci. Eu nu m-am uitat pe aceste valori, nu ştiu dacă sunt mari sau mici raportat la achiziţiile pe care le fac alte instituţii. Să răspundă cei care au făcut achiziţiile", ne-a spus Nicuşor Halici, preşedintele interimar al PSD Vrancea.

Organizaţia PSD Vrancea a părăsit definitiv sediul de pe strada Republicii nr. 13, imobilul urmând a fi pregătit pentru una din instituţiile aflate în subordinea Consiliului Judeţean Vrancea.

Vă mai recomandăm:

PSD Vrancea părăseşte sediul central şi cere conducerii Consiliului Judeţean aceeaşi abordare în cazul spaţiului ALDE

Lovitură pentru PSD Vrancea. Şeful liberal al Consiliului Judeţean îi lasă pe social-democraţi fără sediu

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite