Orașele care își schimbă fața și devin „exemple de bună practică“. Albumul premianților, realizat de AOR

0
0

Primăria orașului Odobești din Vrancea a fost selectată la nivel național ca „exemplu de bună practică“, între alte 46 de orașe, în cadrul unui proiect editorial al Asociației Orașelor din România.

Primăria Odobești a dezvoltat mai multe proiecte cu fonduri europene FOTO: Primăria Odobești
Primăria Odobești a dezvoltat mai multe proiecte cu fonduri europene FOTO: Primăria Odobești

Asociația Orașelor din România (AOR) va realiza o carte în care vor fi prezentate opt proiecte în valoare totală de 24,4 milioane de euro pe care Primăria Odobești din Vrancea le-a implementat și le implementează prin Programul Operațional Regional 2014–2020.

Din acest motiv, instituția a fost selectată pentru un proiect editorial la nivel național, un fel de carte de lăudat localități, fiind dată ca „exemplu de bună practică“.

Practic, micile orașe, printre care pe loc de frunte se află Odobeștiul, vor fi promovate ca urmare a performanței lor în accesarea fondurilor europene.

Cartea se va numi „Orașele care își schimbă fața!“ și va fi lansată în toamnă.

„Încă din anul 2006, dezvoltarea comunității, prin diverse proiecte cu finanțare nerambursabilă, a fost tratată cu maximă seriozitate, Primăria Odobești accesând toate oportunități de finanțare, în special fonduri europene, prin AFIR sau prin Programul Operațional Regional. Astfel, am reușit să introducem apă și canalizare în cartierul Unirea, să asfaltăm străzi, să modernizăm baze sportive, parcuri, și să aducem la standarde de calitate Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Odobești, prin dotare cu mașină de pompieri. În continuare, ne propunem să continuăm acest parcurs de succes, prin derularea și altor proiecte prin care să facem mai bună viața odobeștenilor, pentru că noi avem un ideal: Trăiești, iubești și crești în Odobești”, potrivit lui Daniel Nicolaș, primarul orașului Odobești.

Parcul central va fi noua atracție a orașului FOTO: Primăria Odobești
Parcul central va fi noua atracție a orașului FOTO: Primăria Odobești

Opt proiecte selectate pentru a fi prezentate în carte

Cele opt proiecte selectate de AOR la nivelul orașului Odobești vizează construirea observatorului astronomic, amenajarea unui parc și spații verzi, modernizarea unor drumuri și parcuri, înființarea zonei de agrement și petrecere a timpului liber în cartierul Mihail Sturza.

Sunt în derulare proiecte precum construirea și dotarea Centrului pentru educație timpurie Lumea Copiilor, construirea planetariului și spațiilor recreative, dar și construirea unei zone cu facilități recreative și sportive și sistem de supraveghere video.

Observatorul astronomic a primit finanțare europenaă FOTO: Primăria Odobești
Observatorul astronomic a primit finanțare europenaă FOTO: Primăria Odobești

În Odobești se lucrează în prezent la proiectul de creștere a eficienței energetice a sistemului de iluminat public și scăderea emisiilor de CO2 prin modernizare, extindere, telegestiune, prin care vor fi înlocuite 2.500 de aparate de iluminat, precum și la modernizarea, reabilitarea și dotarea centrului multifuncțional recreativ Palatul Copiilor, amenajarea terenului sport multifuncțional și pistei karting.

Un alt proiect implementat în oraș este înființarea transportului public nepoluant pentru mobilitatea urbană a populației și reducerea emisiilor de carbon.

Focşani


Ultimele știri
Cele mai citite