Noua Strategie de Dezvoltare a municipiului Focşani pentru perioada 2014-2020, plină de erori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Focşani, vedere din zona centrală
Focşani, vedere din zona centrală

Documentul se află în dezbatere publică, iar în perioada 27 noiembrie-12 decembrie focşănenii pot depune propuneri, sugestii şi-şi pot da cu părerea despre proiect.

După ce Primăria Focşani ne-a lămurit cu Strategia de Dezvoltare a Municipiului Focşani pentru perioada 2007-2013, care nu s-a materializat şi în fapte, în ciuda faptului că s-au plătit bani serioşi firmei care a executat documentul, municipalitatea vine acum cu o altă viziune de dezvoltare a oraşului.

De data aceasta este vorba despre strategia pentru perioada 2014-2020, proiect care a fost lansat în dezbatere publică şi la care focşănenii îşi pot da cu părerea între 27 noiembrie şi 12 decembrie.

Lucrarea nu pare a fi însă prea serioasă din moment ce încă din primele pagini s-au strecurat greşeli nepermise.

Astfel, la capitolul „Demografie”(pag.17), aflăm că municipiul Focşani avea la 1 ianuarie 2014 o populaţie stabilă de 96.713 locuitori, în condiţiile în care datele oficiale ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor, publice încă din primăvara lui 2013, indică faptul că Focşaniul are o populaţie stabilă de 73.868 de locuitori.

Trecând peste aceaste cifre eronate, mai aflăm că structura populaţie pe sexe în municipiul Focşani este următoarea: sexul feminin-41.297 şi sexul masculin-38.018. Însumând cifrele, rezultatul este altul, adică 79.315 persoane, nicidecum 96.713 cât le-a dat autorilor strategiei, dar nici 73.868, cât spun cifrele oficiale ale recensământului, respectiv 35.799 femei şi 38.129 bărbaţi.

Strategia poate fi consultată şi de pe site-ul Primăriei Focşani .

Mai puteţi citi:

Primăria a plătit pentru un plan urbanistic copy paste. Conform proiectului, Autostrada Bucureşti - Piteşti trece prin Focşani

Noul Plan Urbanistic al Focşaniului, postat pe site-ul Primăriei şi realizat de societatea Protelco, prin firma de proiectare Altrix Arhitect, este de fapt un proiect copiat la indigo din Planul Urbanistic al Piteştiului.

PUG-ul Focşaniului, blocat de proiectul noii autostrăzi Ploieşti-Focşani-Albiţa

Proiectul autostrăzii Ploieşti-Focşani-Albiţa încurcă planurile municipalităţii din Focşani, care nu poate finaliza încă Planul Urbanistic General, o lucrare pe cât de necesară, pe atât de aşteptată.

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite