FOTO VIDEO Marian Oprişan a prezentat macheta viitoarei zone de agrement din Crângul Petreşti, cu promisiunea că proiectul va fi gata în 14 luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Oprişan a prezentat proiectul "Căprioara"
Marian Oprişan a prezentat proiectul "Căprioara"

Potrivit acestuia, proiectul are o valoare de 5,2 milioane de euro şi este finanţat de Uniunea Europeană, contribuţia Consiliului Judeţean fiind de 1,2 milioane de euro.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a făcut astăzi pe profesorul, prezentând macheta proiectului ”Amenajarea ariei naturale de interes local “Crâng Petreşti” şi îmbunătăţirea infrastructurii de acces”.


Proiectul a primit aprobare pentru finanţare de la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Est şi ar putea fi semnat, conform lui Marian Oprişan, în luna ianuarie a anului viitor.

Valoarea sa este de 5,2 milioane de euro, din care 1,2 milioane de euro reprezintă contribuţia Consiliului Judeţean Vrancea.

1

„Această arie naturală trebuie pusă în valoare pentru că în ultimii ani spaţiul verde a scăzut şi aşa cum am discutat cu primarul municipiului Focşani, anul acesta, prin redobândirea unor terenuri de către municipiu, vom încerca să mărim aria de spaţii verzi”, a spus Oprişan.

Proiectul îşi propune ca obiective reabilitarea căilor de acces prin realizarea unei piste de biciclete în lungime de 5,8 kilometri şi a trotuarelor pe traseul Focşani-Crângul Petreşti, concomitent cu realizarea unei reţele de canalizare pentru apele pluviale.

1

Totodată, se vrea realizarea de piste de biciclete şi de trotuare în interiorul Crângului Petreşti pe o lungime de 1,2 kilometri, apoi crearea de alei interioare, spaţii pentru promenadă, spaţii de odihnă şi foişoare de observaţie a faunei în Crângul Petreşti. Vor mai fi realizate un sistem de supraveghere video, în vederea creşterii siguranţei turiştilor, pe toate traseele de promenadă, reţele de iluminat public pe toate traseele de promenadă şi dotarea infrastructurii nou create cu mobilier urban, respectiv bănci, coşuri de gunoi, gard dar şi spaţii de parcare.

De asemenea, vor fi create facilităţi pentru practicarea sporturilor în aer liber, prin construirea de piste pentru biciclete, piste pentru role şi skateboard, terenuri de tenis.

1

Separat, printr-un alt proiect, tot pe fonduri europene, va fi reabilitat complexul Căprioara, care face obiectul unui dosar penal de corupţie în care Marian Oprişan se judecă de opt ani.

„Vom decide destinaţia acestui corp de clădire format din hotel, piscină interioară, sală de sport, clădire de utilităţi. Poate fi spaţiu expoziţional, complex de agrement sau centru de întâlnire a personalului bugetar”, a mai spus Marian Oprişan.

Din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Vrancea se va lărgi la patru benzi (12 m) DJ 204 E Focşani-Petreşti. Drumul comunal 143 Vânători-Plaja Putna va fi lărgit de la 6 la 7 metri.

1

Acesta a spus că proiectul nu are nicio legătură cu terenurile pe care el şi familia sa le deţine în vecinătatea Crângului Petreşti şi că pe viitor nu va mai permite să se facă această asociere, ameninţând cu judecata. 

Oprişan a mai spus că nu a putut realiza proiectul în trecut din cauza Elenei Udrea, care între anii 2010 şi 2012 i-a pus „piedici”. Vinovat de modul cum arată astăzi Crângul Petreşti este în opinia sa şi Adrian Năstase. Reamintindu-i că nu ziariştii, ci primul ministru de atunci a spus că proiectul Crângului Petreşti este „o şmecherie”, Oprişan a replicat scurt. „De asta a pierdut alegerile în 2004”.

1

Marian Oprişan a ţinut să precizeze că durata de implementare a proiectului este de 14 luni şi că ne va invita la inaugurare cel târziu în luna mai 2016.

În perioada 26 noiembrie - 14 decembrie, cetăţenii judeţului Vrancea şi cei ai municipiului Focşani sunt invitaţi să îşi spună părerea legată de acest proiect. În acest sens, cetăţenii sunt aşteptaţi în holul Consiliului Judeţean Vrancea unde pot vizualiza macheta proiectului, pot primi informaţii de la specialiştii CJ Vrancea şi pot completa un chestionar. Chestionarul va putea fi completat şi on-line pe site-ul instituţiei www.cjvrancea.ro

Mai puteţi citi:

FOTO „Afaceri à la Vrancea”. Oprişan îşi poate creşte averea pe seama UE

Marian Oprişan, şeful Consiliului Judeţean Vrancea, a pregătit un proiect în valoare de 5 milioane de euro, prin care vrea să modernizeze, cu bani europeni, zona de agrement Crângul Petreşti. Chiar în vecinătatea acesteia, familia baronului PSD deţine o suprafaţă de 8,5 hectare, teren căruia i-ar creşte considerabil valoarea.

Consilierii judeţeni au aprobat 500.000 de lei pentru proiectul tehnic privind amenajarea Crângului Petreşti

Proiectul, care se vrea a fi realizat cu fonduri europene, în sumă de cinci milioane de euro, mai necesită realizarea Proiectului Tehnic şi a Documentaţiei de Execuţie înainte de a fi semnat.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite