Primăria a plătit pentru un plan urbanistic copy paste. Conform proiectului, Autostrada Bucureşti - Piteşti trece prin Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Focşani a cheltuit 300.000 de lei pentru un PUG copiat după cel al municipiului Piteşti. Acest lucru se explică prin faptul că ambele planuri au fost făcute de acelaşi proiectant.

Noul Plan Urbanistic al Focşaniului, postat pe site-ul Primăriei şi realizat de societatea Protelco, prin firma de proiectare Altrix Arhitect, este de fapt un proiect copiat la indigo din Planul Urbanistic al Piteştiului.

În afara faptului că în text au fost înlocuite cuvintele Piteşti cu Focşani, planul conţine şi câteva erori impardonabile.

Astfel, toate planşele postate pe site conţin elemente de cartografiere preluate de la Piteşti, cum ar fi liniile de demarcaţie pentru autostradă, ceea ce la Focşani nu este cazul, râul Argeş îşi găseşte corespondent în râul Vrancea, râu de care nu a auzit încă nimeni, în toate machetele find prezentat faptul că ne găsim la limita administrativă a municipiului Piteşti.

Erorile au fost descoperite atunci când s-a solicitat obţinerea acordului de mediu.

„Am sesizat erorile şi le-am cerut să îndrepte lucrurile, că noi nu avem nici râul Vrancea, nici autostradă", ne-a declarat Adrian Colin, fost director la Agenţie de Mediu Vrancea.

„Primăria ne-a grăbit"

Reprezentantul firmei care a proiectat lucrarea dă vina pe Primăria Focşani.

„A fost un heirupism general. Pentru că fostul PUG a expirat de anul trecut, ne-au grăbit să facem altul şi este posibil să se fi strecurat şi asemnea erori. Nu am avut decât trei luni la dispoziţie, pe când la Piteşti am lucrat mai bine de doi ani la PUG", se apără Marius Albişor, proiectantul firmei Altrix.

În replică, reprezentanţii Primăriei spun că vina aparţine exclusiv celor care au întocmit PUG-ul.

„Noi nu i-am grăbit, ci ei au rămas în urmă. Au uitat că era nevoie de acordul de mediu şi nu s-au încadrat în timp. Am înţeles că au făcut deja corecţiile şi o să ni le trimită să le postăm pe site", ne-a declarat Dan Cazaciuc, purtător de cuvânt al Primăriei Focşani.

PUG-ul Focşaniului ar fi trebuit încheiat în luna aprilie.

Nu sunt profesionişti

Focşănenii spun că astfel de erori apar din cauză că cei care ar trebui să vegheze a bunul mers al lucrurilor nu sunt pe deplin profesionişti.

„Sigur că proiectantul este de condamnat dacă a făcut aşa ceva, dar oare cei de la Primăria Focşani nu sunt şi ei vinovaţi că nu au verificat? Îi sancţionează cineva?", ne-a declarat focşănenca Mărioara Arvinte.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite