Monumentele istorice din Vrancea încep să le „vorbească” trecătorilor prin intermediul plăcuţelor cu cod QR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mausoleul Mărăşeşti are Cod QR
Mausoleul Mărăşeşti are Cod QR

Localnicii, dar şi vizitatorii trebuie doar să scaneze codul cu ajutorul telefonului mobil pentru a afla întreaga poveste a locului.

Administraţia judeţeană a desfăşurat o acţiune privind digitalizarea turismului în judeţul Vrancea, prin instalarea unor plăcuţe cu cod QR  la monumentele istorice aflate în domeniul public al judeţului Vrancea.

Prin accesarea codului QR amplasat pe monument, utilizatorii de smartphone-uri sunt direcţionaţi pe site-ul https://vranceapitoreasca.ro/, acolo unde găsesc date privind istoria şi legendele locului respectiv.

Plăcuţele sunt amplasate în locuri vizibile şi la o înălţime care să permită scanarea codului QR cu ajutorul telefonului.

Localnicii, dar şi vizitatorii trebuie doar să scaneze codul cu ajutorul telefonului mobil pentru a afla întreaga poveste a locului,

Autorităţile susţin că turismul este o componentă importantă în economia judeţului şi informaţiile referitoare la monumentele istorice care se află în patrimoniul judeţului vor conduce şi mai mult la dezvoltarea acestui segment.

Printre monumentele care au fost digitalizate prin cod QR se numără Mausoleele Eroilor din Focşani, Mărăşeşti, Mărăşti şi Soveja, Muzeul Unirii din Focşani, Muzeul Memorial ”Alexandru Vlahuţă”, Casa memorială ”Moş Ion Roată”, Statuia Victoriei de la Tişiţa, Biblioteca Judeţeană ”Duiliu Zamfirescu” şi Universitatea din Focşani.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Trei muzee din Vrancea vor putea fi vizitate virtual pe o platformă lansată de Ziua Naţională a României

Intrarea la muzeele din Vrancea se face de acum şi prin plata online. Puteţi achita cu lei, euro sau dolari

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite