Misăilă cere directorilor de şcoli să folosească reşouri pentru încălzirea claselor. Edilul îi acuză de comoditate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşoruile, alternativă la încălzirea şcolilor
Reşoruile, alternativă la încălzirea şcolilor

Edilul a dezminţit informaţia legată de faptul că ar fi cerut conducătorilor de unităţi să nu folosească sisteme alternative de încălzire.

Pe fondul situaţiei deloc plăcute care există în şcoli, unde elevii sunt nevoiţi să îndure un frig pătrunzător în clase, primarul Focşaniului a făcut un apel directorii de unităţi de învăţământ să asigure încălzirea şcolilor şi cu alte sisteme.

Edilul a dezminţit că ar fi transmis directorilor să nu folosească aparate electrice din motive de securitate la incendii.

"Avem o situaţie de criză! Cer imperativ directorilor de şcoli să folosească şi sisteme alternative de încălzire Am primit mai multe sesizări de la cetăţeni şi am constatat şi că mass-media a preluat o informaţie falsă privind faptul că reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Focşani ar fi transmis directorilor de unităţi şcolare să nu folosească aparate electrice de încălzire în clasele din grădiniţe, şcoli sau licee. Este o diversiune tipică. Nimeni din primărie nu a transmis aşa ceva unităţilor şcolare. Nici în scris şi nici verbal. Cred că la acest efort comun trebuie să se ralieze şi directorii unităţilor şcolare, care sunt ordonatori de credite şi au la dispoziţie bugetele necesare pentru a gestiona şi situaţii de criză! Alocările de fonduri către învăţământ pot susţine astfel de cheltuieli", a transmis primarul Cristi Misăilă.

Edilul nu s-a abţinut de la a face şi remarci politice, acuzându-i pe directorii de şcoli numiţi politic de PNL că fug de răspundere, fără să facă referire la directorii PSD care se confruntă cu acelaşi frig în şcoli.

"Comoditatea sau fuga de răspundere a unora dintre directorii de şcoli, numiţi politic de PNL, nu trebuie să îi facă pe copiii noştri să sufere de frig", a scris pe Facebook primarul

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite