Primarul Focşaniului taie bani de la investiţii pentru o săptămână de căldură în oraş. Ce stradă rămâne cu gropi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ENET primeşte bani pentru cădură
ENET primeşte bani pentru cădură

Consiliul Local al municipiului Focşani a fost convocat joi, în şedinţă de îndată, pentru aprobarea unei sume de bani către ENET.

Criza financiară în care se află societatea de termoficare a municipiului Focşani, a cărei conducere susţine că pe 25 octombrie ar putea să-şi închidă activitatea, pentru că se termină stocul de gaze şi nu mai sunt bani pentru altă achiziţie l-a determinat pe primarul Cristi Misăilă să convoace o şedinţă de îndată a Consiliului Local Focşani pentru joi, 14 octombrie.

Edilul va propune aleşilor alocarea de la bugetul local a sumei de 1,3 milioane de lei pentru ENET, bani care vor fi luaţi de la investiţii.

„În acest moment, Municipiul Focşani se confruntă cu mari probleme în a susţine financiar din bugetul local cheltuielile aferente sezonului rece 2021-2022 pentru asigurarea agentului termic…Totuşi, pentru a putea depăşi momentul de dificultate în care se află operatorul propun virarea de credite între capitole bugetare ale bugetului local pe anul 2021 în sensul suplimentării cu 1,3 milioane de lei a prevederilor bugetare la capitolul Combustibili şi energie pentru acordare subvenţie pentru diferenţă de preţ la energie termică livrată populaţii prin diminuarea cu aceeaşi sumă la capitolul Locuinţe, servicii şi dezvoltare publică aferent obiectivului de investiţii Documentaţie tehnico-economică obiective investiţii Reabilitare strada L. Bălănuţă...”, se arată în referatul primarului Misăilă.

Această sumă va ajunge exact pentru o săptămână, lucru pe care l-a explicat clar într-o conferinţă de presă directorul ENET, Manole Merchea.

Acesta a spus că până la sfârşitul lunii octombrie mai are nevoie de 2,3 milioane de lei pentru achiziţia de combustibil, un milion de lei urmând să îl asigure chiar ENET, din vânzarea de energie electrică.

„Noi din suma de 2,3 milioane de lei, un milion îi scoatem din livrarea de energie electrică pe care o producem. În aceste condiţii, ar mai fi nevoie de 1,3 milioane de lei. Asta este pentru luna octombrie. Pentru luna noiembrie, pentru o funcţionare normală este nevoie de 30,5 milioane de lei. Sursele ENET ar fi undeva la 5,7 milioane din vânzare energie electrică, iar din surse externe ar fi nevoie de 24,8 milioane de lei. Poate finanţarea vine de la Consiliul Local,  de la Guvern sau împrumuturi bancare, dar noi nu avem voie să facem împrumut că suntem în insolvenţă”, a mai menţionat Manole Merchea.

Vă mai recomandăm:

Şcoli de gheaţă: la Focşani, elevii tremură de frig în clase, firma de termoficare anunţă că va fi şi mai rău

Vine o iarnă cumplită pentru focşăneni. Zeci de mii de oameni, şcolile şi spitalele, fără căldură pentru că societatea de termoficare e în colaps

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite