Macheta viitoarei stațiuni Vizantea Livezi, făcută de liceeni, din materiale reciclabile

0
Publicat:

Echipa de robotică a Colegiului Național „Al. I. Cuza“ din Focșani a realizat macheta stațiunii Vizantea Livezi, răspunzând unei provocări lansate de Primăria comunei vrâncene, care va ridica un complex balnear.

Macheta a fost construită de echipa de robotică a Colegiului Cuza FOTO Dragoș Ciobotaru
Macheta a fost construită de echipa de robotică a Colegiului Cuza FOTO Dragoș Ciobotaru

Între timp, a început construirea bazei de tratament care are termen de realizare 24 de luni şi este finanţată de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii.

Proiectul liceenilor de la Focșani, la care au lucrat pe tot parcursul vacanței de vară elevi de la clasa a VI-a până la clasa a XII-a, sub îndrumarea mentorilor, a avut un înalt grad de complexitate și a creat roboticienilor posibilitatea de a-și valorifica abilitățile de mecanică, proiectare și printare 3D. Ei au utilizat materiale reciclabile.

Elevii au prezentat macheta și constructorilor viitoarei stațiuni FOTO: Dragoș Ciobotaru
Elevii au prezentat macheta și constructorilor viitoarei stațiuni FOTO: Dragoș Ciobotaru

„În primăvara acestui an, înainte de începerea lucrărilor la baza de tratament, parte componentă a viitoarei stațiuni Vizantea, le-am propus acestor elevi, coordonați de profesorul Tiberiu Oprea, o colaborare cu Primăria Vizantea-Livezi în vederea realizării unei machete a întregului proiect pe îl derulăm în prezent. Macheta ne-a fost predată și sincer vă spun că a ieșit mai bine decât mă așteptam. În prezent este expusă în holul de la intrarea în primărie, iar la finalizarea lucrărilor o vom așeza la loc de cinste, la recepția hotelului din complex”, declară primarul comunei Vizantea Livezi, Dragoș Ciobotaru.

Cât despre echipa de robotică, prin acest proiect și-a asigurat o importantă parte din finanțarea necesară activității din noul sezon First Tech Challenge, care a început în 10 septembrie.

Noua stațiune va fi gata în 2024

În această vară, autoritățile din comuna Vizantea-Livezi au demarat construirea bazei de tratament ultramoderne care va valorifica izvoarele de apă minerală din zonă, faimoase pentru proprietăţile curative.

Investiția de la Vizantea Livezi costă 8 milioane de euro FOTO: Dragoș Ciobotaru
Investiția de la Vizantea Livezi costă 8 milioane de euro FOTO: Dragoș Ciobotaru

Este o investiţie de aproape 8 milioane de euro, considerată reper pentru Vrancea şi turismul balnear. Construirea bazei de tratament are termen de realizare 24 de luni şi este finanţată de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii.

Baza de tratament balnear care include bai la cadă cu apă minerală sulfuroasa, trei piscine interioare, un bazin cu apă sărată, trei tipuri de saune, numeroase de cabinete cu aparatură de ultima generaţie, respectiv băi galvanice, kinetoterapie, reflexoterapie, exfolieri, masaj, sudaţie, beauty, sala fitness, un hotel cu restaurant la parter de 200 de locuri şi 2 etaje cu camere, dar şi o piscină exterioară încălzită.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite